Am gasit "problema", care e una din fabricatie

Acelasi coleg si-a cumparat un Stradic 2500 nou-noutz, ca sa fie sigur ca e cum trebuie. "Ce drequ', merge la fel de greoi ca si Ultegra!" Asa ca am pescuit-o eu ieri o partida intreaga si intr-adevar se invarte mai greu decit Biomasterele mele. Manivela e mai scurta si mai apropiata de corpul mulinetei, oare de acolo sa fie si asa-zisa problemã?
Asa ca azi i-am pus Stradicului manivela de la Biomaster, care s-a înfiletat perfect si... dintr-o datã morişca a fost cu totul alta. Rula exact la fel de uşor ca si Biomasterul, sau ca si Daiwele Legalis pe care le mai am, cu mánere comparabil de mari.
Stiu ca pentru multi colegi rulajul noilor modele de Shimano e absolut normal, si nu e nici un impediment. Dar poate îi va fi cuiva de folos observatia mea, ca mânerele mai mici si mai scurte de la modelele noi de Shimano duc la un rulaj putzin greoi. Colegul meu va cauta mânere de Biomaster pentru moriştile lui noi, iar eu îi voi face cadou un tambur de la a mea, ca sa schimbe jegul ãla de plastic din fabricã. Daca si tamburul se va potrivi, poate cândva facem ca
anem si îi punem si discuri de frânã

. O facem Biostradic.