• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Reparatie si intretinere mulinete

Claudiu

Administrator
Membru personal
E intradevar scumpa o mulineta de top avand in vedere pretul /an de utilizare ?
Exact asta am spus si eu la inceputul topicului. Problema se pune daca nu ai banii astia de alocat pe o mulineta. Daca ai insa bani, mai bine platesti mult initial si ai lucrul ala pe viata daca nu traiesti mult. Sau poti aplica zicala “nu exista sa nu iti permiti cat timp ai 2 rinichi”
 
Eu zic ca merita și una și alta. Oricum le văd pentru aplicații diferite. Morethanu’ e făcută pentru pescuit marin la seabass dacă nu ma înșel. E pentru chestii mai violete. Nu e și mai mare ca mărime?
Contează sa te simți tu bine când dai la pedala, sa te simți mulțumit de ele, sa nu ai senzația aia cum ca ai schimba ceva. Restul sunt doar bani și fier vechi.
 
King am o curiozitate, daca faceai rocada intre ele la stilul de pescuit crezi ca apareau uzuri mai mari la TP?
Greu de zis dar e posibil . Ambele mulinete au angrenajele foarte bine alineate cu tolerante foarte mici si asta le face sa reduca substantial uzurile totusi, aluminiul ramane aluminiu oricat s-ar alia si odata ce stratul protector de la suprafata s-a dus usor -usor se mananca in timp de la frecari. Fata de modelele mai noi de TP(cele cu X Ship care au rulment si la baza) al meu are o bucsa de teflon la partea de fixare in corpul mulinetei si asta e supusa deformarii la forte mari permitand axului melcat sa faca alt unghi in raport cu pinionul astfel incat uzurile ar fi putut fi mai pronuntate daca foloseam mulineta la pescuit in regim heavy duty .