Review Minn Kota Powerdrive 45 BT - motor electric prova cu GPS

S

sosoktm

Guest
Pe langa functiile uzuale, anumite motoare de prova (doar cele care au si functie de ancorare) permit si memorarea rapida a unor locuri, respectiv memorarea unor rute, pe care le poti face anterior, in ambele sensuri, la viteza pe care o doresti (ajustabila si in timpul deplasarii pe ruta).
Daca se face si conexiunea la sonar, posibilitatile de trolling pe un contur sunt mult mai mari si gestionabile din sonar (la fel, nu chiar orice sonar).
Pe langa asta, este importanta si elicea pe care o alegem, unele sunt bune la iarba, dar mai ineficiente la trolling, altele potrivite deplasarii rapide (sau ancorare in curent).
Daca pentru lac e suficient 12v pentru o barca pana in 5m, pentru curgator nu recomand , e preferabil un motor pe 24v.
 
Ultima editare de un moderator:

Espasia

Somn
Eu ma dau cu Lowrance......:(. Stiam de toate arabescurile cu urmarire contur, s.a.m.d. Ce am eu, nu memoreaza parca mai multe locatii. Poate cu telecomanda aia mai desteapta. Cu ce a venit motorul, nu.
 

alinm

Stiuca
Salutari, daca-mi permiteti scriu si eu aici, reluand cateva informatii presarate prin diferite subiecte ale forumului.

Am o kolibri km280, aia fara chila si cu podina airdeck. Mi-am luat un powerdrive de 45lb. La momentul respectiv nu erau pe stoc suporti de motor de pus pe pneumatica si oricum in fata am manerul ala asa ca am improvizat un suport temporar pe care sa-l folosesc weekendul trecut. Am pus motorul pe o scandura pe care am legat-o cu chingi de manerul din fata, de inelul de agatat ancora si lateral de sfoara barcii. Motorul nu e fix, atatea puncte de prindere relativ elastice permit un joc al motorului.

In plus, n-am reusit sa fac setarea boat scale la -2, am incercat cu telecomenzile de la 2 terrova dar erau alea cu touchscreen color de ipilot si se pare ca alea nu sunt compatibile, doar cele cu ecran simplu si butoane ... nu am gasit inca.

Rezultatul tuturor acestor factori (barca usoara fara chila, prinderi, setari) e ca merge ca ... pisatul boului. Nu tine directia pe N, miscarile sunt prea bruste, apoi supracompenseaza, merge ca un slider sau mai bine zis aproape sta pe loc si smuceste bine in lateral. A trebuit sa ma deplasez doar din remote si tot corectand cursul. Apoi, daca am oprit si vreau sa repornesc, miscarea e foarte brusca, cand am vrut sa ma repozitionez si am dat comanda eram in picioare si m-am dezechilibrat, mai sa pic din barca.

Apoi in ancora, iar probleme. Te misti unpic si bate unpic vantul, sau ageti si tragi mai tare si muti barca de pe pozitie, incepe si tot corecteaza pozitia cu aceeasi supracompensare de ajunge sa se tot batzaie stanga dreapta poate 1 minut sau mai mult, te misti unpic si iar o ia de la capat.

Am vb cu Edi care are un powerdrive montat pe un kolibri cu chila de 2,6m. El spune ca s-a corectat foarte mult comportamentul dupa ce a setat boat scale la -2.

Acuma caut o solutie sa montez mai fix motorul pe varf, sa fac un suport similar cu cel de pe spinningshop dar sa ma folosesc de manerul deja existent pe bot si eventual sa pun doar 2 ocheti pe balon.

Una peste alta, e mult de bibilit pentru un montaj si comportament acceptabil pe apa.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Motoarele cu functie de ancora in nici un caz nu au fost gandite pentru pneumatica fara ceva modificari. Un suport stabil si boat scale -2 sunt absolut convins ca iti vor rezolva problemele. De ce spui ca nu a mers? Aparea optiunea pe telecomanda si nu o puteai seta? Nu sunt sigur 100% pt Powerdrive, dar ar trebui sa mearga de pe ambele modele de telecomabda: ipilot si ipilot link. Sunt sigur ca sunt colegi de forum in Bucuresti ce au modelul ipilot cu ecran mai mic sa incerci. Pe ipilot link, telecomanda mare, in system menu trebuie sa fie functia.
 
Smuncește când pleci de pe loc sau când corectezi poziția manual pt că motorul pleacă pe viteza în care s-a oprit, asta nu o să se schimbe când dai boat scale pe - 2. Trebuie să dai pe viteză mică din telecomandă.
 

IlieNeamt

Biban
De ce spui ca nu a mers? Aparea optiunea pe telecomanda si nu o puteai seta? Nu sunt sigur 100% pt Powerdrive, dar ar trebui sa mearga de pe ambele modele de telecomabda: ipilot si ipilot link. Sunt sigur ca sunt colegi de forum in Bucuresti ce au modelul ipilot cu ecran mai mic sa incerci. Pe ipilot link, telecomanda mare, in system menu trebuie sa fie functia.

Claudiu, am imprumutat noi telecomanda cu touch screen de la Terrova unui prieten ce are PowerDrive si nu merge.

"Compatible with Bluetooth-enabled i-Pilot Link systems only. This remote will only work with i-Pilot Link systems that are equipped with Bluetooth. It is NOT compatible with systems that do not have the Bluetooth icon on the trolling motor head."

 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Si ghidul pentru diagnosticare complet pentru aplicat pe balta, sa ramana aici:

FB_IMG_1616793703239.jpg
FB_IMG_1616793708039.jpg
 
Sus