Review NFC SB 724-1 X-Ray

OldSkull

Rod Builder
Salut,

Sunt intr-o delegatie si ce-i drept, mi-e dor somnii de pe Bega, as spune si salaii de pe Bega, dar specia respectiva e mai pe cale de disparitie pe acest raulet. Durereeee

1. Specificatiile reale (masurate si testate) ale blank-ului :
Greutate 44-45g
Lungime 218cm
Grosime Butt 15.5mm
Grosime Tip 1.8mm
Putere de aruncare reala 7-28g
Putere jigging reala 5-18g cap de jig plus guma.

2. Lanseta de cast care e montata in sistem conventional 11+1, are o greutate de 97g. Manerul are lungimea de 30.5cm masurat de la tragaci si se echilibreaza cu mulinete de 200-230g.

3. Actiune, putere, comportament si aplicatii:
  • Actiune -> Fast progresiv specific taper-ului Mag Bass, doar ca acest tip de blank are initialele SB si asta inseamna Spin Bass, adica un MB cu pereti mai subtirei, mai potrivit in montaj de spinning unde torsiunile sunt minimizate. In drill lucreaza ~20-40% din blank in functie de presiunea aplicata.
  • Putere -> 7-17g de grame per jig e zona de confort, arunca 5g, dar si 28g fara probleme.
  • Comportament -> Super senzitiv cu varful nici rigid, dar nici flexibil, revine foarte rapid in pozitia initiala.
  • Aplicatii -> este lanseta cu un mega taper din care rezulta o lanseta destul de versatila, mai ales cand vine vb de salau, stiuca, chiar si somn. Perfecta in jigging-ul medium (as zice chiar si ML), este un blank ce se aseamana cu MB 733, dar totusi e diferit si ceva mai usor ca blank, 44g vs 54g dar cu acceasi putere overall.
4. Setup-up si impresii personale:
L-am testat pe Bega unde adancimea e de 1-4 m curent domol, pe o balastiera cu stiuci frumoase si o singura partida pe Mures (cel mort - lipsit de peste helppp).
Gramajul jigului a variat de la 5g pana la 17g, am folosit rattl'n-uri de 13-18g si ceva swimbaituri de 13cm lestate finut sa mearga intre ape.
Am folosit firul #1.2 PE Daiwa Tournamet x8 rulat pe un Antares 2019 HG.

5. De pe apa:

Senzitivitatea
Mi-au trecut prin mana tot felul de blank-uri (lansete) care mai de care, fishing art, diamond, point blank, x-ray, hm, im si altele. Toti producatorii au blank-uri care sunt bombe, personal prefer feeling-ul lasat de X-Ray in mana, e ceva deosebit acolo, vibratia nodului (leader-fir principal) ca rezonanta de fundal, vibratia gumei, trecerile de pe mal pe nisip si piatra, idee e ca x-ray ul te face sa stii ce ai la capatul firului indiferent de substrat. Acum unii cauta bocanit si doar bocanit, aici nu sunt multe blankuri, acest comportament e dat de blankurile rigide, SB 724-1 nu e un blank rigid, nu e o teava de lanseta ci una foarte placuta in mana, foarte usoara, foarte versatila, are un cumul de chestii care la final o scoate ca o mega lanseta super senzitiva, dar nu una care bocane fundul si doar atat.
Ca si concluzie nu pot spune ca e Extrem de senzitiva, dar m-am descurcat de la 5g pe 3-4m adancime pana la 17g jig la Mures, nu am intalnit vreun moment sa zic ca as avea nevoie de mai mult cand vine vb de feedback al lansetei, dar am intalnit mai bocanitoare pe fund tare si atunci o numesc Super senzitiva si nu Extrem de senzitiva.

P. S. Nu am intalnit vreo lanseta sa bocane pe mal, iar Bega e maloasa.

Cum lucreaza
Las aici un filmulet ca sa vb in locul meu...

Sper sa va fie de folos, numa' bine.

Ultima editare:
Sus