Review Point Blank PB731MXF VS NFC SJ 736-1 X-Ray

OldSkull

Rod Builder
Acum ceva vreme am citit pe rodbuilding.org acelasi review, dar mult mai tehnic...

Ce m-a interesat cel mai mult a fost renumita 'senzitivitate' dintre cele 2 blank-uri. Asa ca am decis sa fac rost de ceva PB-uri pt comparatii reale, palpabile.
Marea problema in testele si incercarile mele este subiectivitatea, de aceea am folosit si oameni din exterior pt opinii.

Ce am facut:
1. Am balanganit blank-urile in toate pozitiile.
2. Am atins varful lor de tot felul de suprafete.
3. Am pus varful lor la corzile vocale.
4. Am pocnit cotorul cu degetul, blank-urile fiind relaxate in palma.

Rezultatele pt testele descrise mai sus:
1. Greu de zis, ramane la mana pescarului sa se decida din balanganeala, PB-ul fiind usor mai echilibrat.
2. Avand texturi diferite la suprafata, SJ-ul parca zgarzie mai tare, asa ca nu ma pronunt.
3. Mana mea o scot din ecuatie, am rugat-o pe iubita mea sa-mi zica care i se pare mai galagios, varful fiind la gatul meu - am facut vocalize...
- 'Muza' a zis 3 din 4 ca SJ-ul i s-a parut mai galagios.
4. Pocneala respectiva nefiind constanta nu pot spune care pe care, amandoua rezoneaza in draci, dar parca ramane in rezonanta ceva mai mult timp PB-ul.
- Feature-ul din cotor - acea parte tubulara sa fie cum pretinde producatorul !?

Toate aceste teste din punctul meu de vedere sunt neconcludente, dar din lipsa de timp si laborator ce poate face un pescar !?

Pe seara mi-am adus aminte ca telefoanele mobile vibreaza... am scos blank-urile la lumina becului si am rugat iubita sa-l puna pe vibratii. Am luat blank-urile in mana, am pus varful pe telefon si distractia a inceput. Sigur toate blank-urile transmit acea vibratie, totusi sunt facute din grafit in proportie mai mare sau mai mica.
Revenind la PB vs SJ in mana mea SJ a castigat, nu am zis nimic si am rugat-o pe Ana sa-si dea si ea o parere... a zis acelasi lucru.

Chiar daca nici ultimul test nu e stiintific, ceva se intampla la transmisia vibratiei respective din telefon prin blank in mana, ce face ca SJ-ul sa para mai rezonant, dar aici e vorba de o vibratie de o anumita frecventa, pescuitul presupune si inalte si joase... asa ca in capul meu tot la 0 sunt.

Pe scurt si partile mai tehnice:
1. Mai finisat PB-ul.
2. Usor mai echilibrat PB-ul.
- Centrul de greutate 70 cm la SJ vs 67 cm la PB.
3. Aceeasi greutate ~60 g.
4. Putere si actiune:
- PB731MXF 7-21g pe cap de jig- Ex-Fast
- SJ 736-1(X-Ray) 7-25g pe cap de jig - Fast/Ex-Fast (la ultimile X-Ray-uri venite e posibil sa duca si mai mult de 25 g jig, fiind mai puternicute)
5. Grosime varf:
- PB are varful de 1.8
- SJ are varful de 1.9

Concluzii:
Pot spune ca inca nu m-am decis pe care o sa-l montez, chiar daca SJ-ul a 'sunat' mai puternic la testul cu telefonul si la testele pe suprafete, PB-ul e mai echilibrat si parca a ramas in rezonanta mai mult dupa loviturile cu degetul la cotor. Dupa ce voi intelege exact plaja lor superioara si voi stii cu exactitate aplicatiile la care le voi supune atunci voi lua decizia finala.

In rest amandoua sunt mega senzitive, ultra avioane ca si feel - RECOMAND !!!

Sunt de parere ca sunt cele mai bune optiuni de blank-uri in acest moment pt a fi montate si folosite la pescuit de tip bottom contact...
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Și eu numesc asta review deși as merge o idee mai departe funcție și de timp bineînțeles. Cu câțiva ani in urma făceam o comparație similară între câteva blankuri Quickline și Phenix M1. Pentru ca la rece nu m-am putut decide între un poping și un spin jig am matisat niște inele pe ele am pus provizoriu doua mandrine ( nelipite ci doar mufate fix pe arbori de hârtie) și cu doua mulinete cu fir identic le-am scos la apa oe un loc știut unde am testat toată plaja de greutăți care mă interesa . Am luat și câțiva prieteni pescari cu mine ca sa-și dea o părere despre ele.
După comparație am ales atunci popingul ca fiind ceea ce îmi doream.
In definitiv ma costa mai puțin ( doar timp) sa fac un test real înainte de a construi un bat decât sa dezbrac unul și sa-l refac pe alt blank sau chiar sa construiesc două ulterior .
 

MihaiP

Biban
Super review !
In opinia mea X-Ray SJ 736 -1 e cel mai reusit blank pe care am pus mana. Senzitiv de neimaginat, usor, actiune superba, suficient de robust.
Jucandu-ma de curand cu mai multe NRX uri de fabrica aproape ca m-a luat rasul. Astfel mi-am definitivat parerea ca sunt sub anumite GLX, NFC HM si evident NFC XRay, cel putin in ceea ce priveste senzitivitatea.
Inca o data realizez ca "presa" si pescarii de peste ocean stiu ce spun in materie de echipamente de pescuit.
 

OldSkull

Rod Builder
Super review !
In opinia mea X-Ray SJ 736 -1 e cel mai reusit blank pe care am pus mana. Senzitiv de neimaginat, usor, actiune superba, suficient de robust.
Jucandu-ma de curand cu mai multe NRX uri de fabrica aproape ca m-a luat rasul. Astfel mi-am definitivat parerea ca sunt sub anumite GLX, NFC HM si evident NFC XRay, cel putin in ceea ce priveste senzitivitatea.
Inca o data realizez ca "presa" si pescarii de peste ocean stiu ce spun in materie de echipamente de pescuit.
NRX-ul e ceva mai vechi ca si design si probabil tehnologie, iar nu toate blank-urile/lansetele dintr-o gama sunt facute pt a excela in senzitivitate.
Fiecare are scopul si locul ei...

Intradevar SJ 736-1 e un "paratrasnet", pot spune ca e un blank care exceleaza la jigging medium si medium heavy.
 
Sus