Review produse SpinningShop.ro

Claudiu

Administrator
Membru personal
Am deschis acest topic la sugestia lui kingofbeasts (multumesc jos palaria) pentru a afla pareri de la cei ce au cumparat produse comercializate in magazin, sau cei ce au folosit aceste produse. Pentru mine primul si cel mai eficient produs ar fi Kuusamo Rasannen 90/14, in toate culorile (cu un plus pe B-S), o oscilanta care mi-a adus stiuci de vreo 7 ani incoace. Le-am pescuit atat pe lacuri fara curent dar si in curent moderat. Pentru modelul Kuusamo Rasannen, recomand ape cu curent slab sau deloc si recuperate lent si extrem de lent. Oscilanta nu are o bataie buna pe recuperare rapida.
Alt produs ar fi voblerele Ecogear in varianta CX35HS si CX40HS, voblere ce au prins bine atat pe rauri dar mai ales pe lacuri. Voi ce ati folosit cu succes si in ce conditii?

kingofbeasts

Rod Builder
Mie mi-e destul de greu sa scriu pentru ca "e multe" dar, un produs care pentru mine e "must have" in materie de pescuit la stiuca e struna Terminator (Titanium Leader). Am pescuit si incercat multe strune in timp , care mai impletite si care mai trase-n plasticuri si silicoane insa , de 8 ani cred (parca prin 2009 a adus SorinB prima data si-am dat contravaloarea unui bat pe 10 m de struna :p ) cand vine vorba de pescuit tintit la stiuca n-am altceva la cap de fir. Am avut si momente de "ratacire" cu fluorcarbon insa strunele astea pentru mine n-u rival. Cata vreme nu le faci un unghi pe muchie de ceva nu raman cotite oricum le-ai tortura. Le recomand pentru pescuitul cu reactive in general (includ aici si gume mari recuperate ca pe vobler intre ape ) si recomand sertizarea cu bucla (am pus si un filmulet cu ceva timp in urma pe aici pe forum dar nu mai stiu exact unde :p ). Singurele ocazii in care mai folosesc fluorcarbonul sunt cele de jigging sau voblerit universal ori in structuri unde metrul de FC e totusi mai ieftin zimbettt Se fapt ultima mea comanda am pus-o numai ca sa-mi iau un plic dintr-asta si restul s-au nimerit p-acolo ca sa dea bine la transpo
O foarte placuta surpriza au fost pentru mine inelele despicate de la Decoy thumbup care fac o pereche de aur (olimpic :) ) cu struna de mai sus . Mi-au placut ca sunt negre mat, oteloase (adica odata ce le-ai cracit cu o ancora 2xsau 4x de marime mare revin totusi la forma initiala si nu permit firului de struna sa intre intre spire) Si au o rezistenta crescuta in raport cu marimea lor. Personal prefer varianta de 30 de livre insa si cele de 20 de livre le gasesc ideale pentru voblere sub 12 cm .

S

sorinB

Guest
Am pescuit si incercat multe strune in timp , care mai impletite si care mai trase-n plasticuri si silicoane insa , de 8 ani cred (parca prin 2009 a adus SorinB prima data si-am dat contravaloarea unui bat pe 10 m de struna :p )
:) Hai ca n-ai dat asa mult, a fost 100 de lei rola de 9 m... ;)
Asta in conditiile care intr-un anume magazin de la noi ( atunci am pus si link) era 250 de lei ;)
Totusi cele mai bune strune.

kingofbeasts

Rod Builder
De curand am luat cateva shaduri de la Savage Gear si, neplacut surprins fiind de calitatea lor , care nu mai batea deloc cu ceea ce eram invatat l-am informat pe Claudiu dar si pe cei de la Savage Gear cu privire la unele discrepante. Plecand de la material si pana la forma si culori , am suspectat ca sunt falsuri si ca a fost Claudiu prins in offside de distribuitorul roman.
Am primit acu 2 zile raspunsul oficial de la echipa Savage de pe Facebook si asta m-a cam dezamagit . In poza de mai jos aveti in intregime raspunsul la intrebarea mea
cannibal.jpg

Nota 10 lui Claudiu care imi oferise cu vreo 2 zile inainte cam acelasi raspuns (dar mai pe scurt ) si care, in prealabil, inainte de a-mi trimite marfa, m-a intrebat pe mp (tot cu poza) daca aia e ceea ce vreau (pentru ca si lui ii paruse suspecta culoarea).nnnoroc

Claudiu

Administrator
Membru personal
Chestia asta mereu se intampla, cand un lucru merge bine, vrem sa il facem si mai bine si ... nu prea iese. Ok au schimbat matrita, dar cu culorile ce au avut? Nu am pescuit momentan cu ele dar voi face asta sa vad.

adiwolf

Moderator
Membru personal
sunt convins ca au schimbat producatorul.
se practica la scara larga pe toate domeniile - in domeniul meu, vine distribuitorul cu un produs bun, merge cu el pana incepe sa se vanda foarte bine apoi schimba producatorul si scoate acelasi produs, dar care nu mai este la fel!!! (exemplu, am un maner produs de SIRO in Austria si acelasi maner produs de SIRO in China, iar cand le iei in mana se vede diferenta din start, cel din Austria fiind mult mai greu si mai masiv, deci clar alt aliaj)

D

Deleted member 13

Guest
Deci vechile naluci vor incepe sa fie cautate in detrimentul celor noi! Deja-vu....

D

Deleted member 225

Guest
Anul acesta am avut si eu ocazia sa incerc lingurile kussamo rasannen. Recomand! Au prins mai mult ca orice alta lingura sau năluca. Ancorele sunt f ascutite.
Recomand de asemenea floro. SEAGUAR. La cel de 0.52 se poate face nod, fara a mai fi nevoie de bride.
Firele ygk sunt dementiale.
Imi place de asmenea profesionalismul- imapchetare, livrare.
Un mare mare plus pt toate explicatiile si detaliile ce se oferă pentru produsele ce se vand.

Septimiu

Salau
Chestia asta se intampla dupa ce ti-ai facut suficienta reclama pe piata pentru a vinde la nivelul asteptat si vrei sa iti maresti profitul prin micsorarea cheltuielilor de productie. Ceri oferte de la mai multi furnizori si alegi pretul cel mai mic si atunci nu iti mai pasa de calitate.

adiwolf

Moderator
Membru personal
depinde de firma si de conducerea ei
am o firma din Austria care imi furnizeaza balamalele si sisteme de sertare - BLUM - care in decurs de 17 ani nu a schimbat calitatea produsului, a inovat tot timpul venind cu produse noi si cel mai important, NU a avut fluctuatii de preturi, in 17 ani de zile a avut doar 4-5 modificari de preturi si nu majore !!!!
nu produc furnituri ieftine, din contra, dar..................asta inseamna o firma care se respecta, care ofera o predictibilitate si o stabilitate a afacerii, ca partener
gata am am devenit offtopic si stricam "jucaria" lui Claudiu zimbettt

Espasia

Somn
Chestia asta se intampla dupa ce ti-ai facut suficienta reclama pe piata pentru a vinde la nivelul asteptat si vrei sa iti maresti profitul prin micsorarea cheltuielilor de productie. Ceri oferte de la mai multi furnizori si alegi pretul cel mai mic si atunci nu iti mai pasa de calitate.
Da și nu. Dar asta este parerea mea,
Eu zic ca problema este mult mai complexa, si implica mult mai multi factori si parametrii in ecuatia asta. Armonizare cerere cu oferta. Adicatelea marketingul, cum il numim.
Ezista implementat la nivelul fiecarei firme un SMC (sistem de management al calitatii). Dar vorba lui AdiWolf, iar o iau pe arătură, si porcăim topic-ul. Scuzati-ma.

Septimiu

Salau
Tinand cont ca am avut rezultate sub asteptari cu modelul vechi, poate ca modelul nou o sa aiba randament mai mare.
Singura problema este ca mi-am impus sa nu mai cumpar gume anul asta.

Espasia

Somn
Vise... :D
Eu de vreo 3 ani imi propun sa nu mai cumpar gume si se tot aduna... :)
Subscriu. 101%.
Daca arunc o privire si fac o analiza completă la ce am și car dupa mine cand plec la o partidă, ma jur in barbă sa nu mai fac nici o achizitie. worthyworthy
Pentru urmatorii ani. Dar.....daca pierd vre-un vobler, nervostare "intru" în diverse magazine on line, si pe langa cel pierdut, mai comand doua...trei. naughtynaughtynaughty Asa sa fie.... de-o țuică. Fir-ar sa fie. Parca sunt posedat, dependent, drogat......gandescccchelpppgandescccchelppp.

Septimiu

Salau
La mine chiar nu se mai poate... Am ajuns sa ma duc la pescuit cu ditamai geanta (Magnum de la Cabela's) si sa mai imi duc si o plasa pe langa cu pungi de gume. La ultima iesire am zis ca nu se mai poate asa. Ma cunosc destul de bine si cand imi propun ceva, aia fac. La linguri si la voblere deocamdata nu am limita asa ca imi pot satisface setea de cumparaturi.
Scuze de offtopic.

AlexH

Moderator
Membru personal
Acum ca am cateva partide facute cu firul YGK G-Soul Upgrade X8 16lbs, cred ca as putea sa ii fac un mic review.
Urma sa imi schimb in toamna firul Momoi Ryujin 0.10mm, dar pentru ca acesta din urma a inceput inexplicabil sa pocneasca sau sa se scamoseze la extrem, am comandat YGK-ul ceva mai repede. Ma asteptam sa fie foarte subtire, din toate descrierile pe care le-am citit, insa era la fel cu Momoi-ul.

Ce nu m-am asteptat e faptul ca atunci cand e nou zici ca e o lita, se comporta ca si cand ar fi sarmos si pocneste destul de repede deasupra nodului, cam la 5 cm. Oarecum imi parea (as spune) "casant", ca si cand ar avea pe el un strat de ceva ce il facea asa batos. La primul lanseu a pocnit in aer, iar eu am ramas fara un thrill de 7cm.

Insa dupa un timp de pescuit, lucrurile s-au schimbat radical. Cred ca apa impreuna cu frecarea prin inele, galet, l-au curatat de ceea ce cred eu ca are pe el ca strat protector. A devenit suplu, moale si mult mai rezistent. La un moment dat trageam barca din ancora, fiind agatat. Deci ca si recomandare lasati firul in apa vreo cateva ore inainte sa il puneti pe tambur, posibil sa devina suplu mult mai repede.

L-am pescuit in principal la jig, dar l-am bagat si la voblere. Tot timpul l-am folosit cu leader de flurocarbon, de 0.24, legat cu nodul FG si nu am avut probleme sa se desfaca sau sa se rupa de acolo. Sa vedem cum rezista in timp.

Pro:
1. Subtire pt rezistenta la care e dat
2. Senzitiv
3. Moale, suplu (dupa un timp)
4. Rezistent la tractiune
5. Se decoloreaza foarte putin
6. Zgomot foarte redus la trecerea prin inele.

Contra:
1. Batos si casant la prima utilizare
2. Greu de urmarit atacurile pe fir
3. Se taie instant in scoici fata de momoi
4. Nu e chiar ieftin

Sus