Rezistenta "gumelor" in timp si eventualele incompatibilitati cu alte materiale

Septimiu

Salau
In urma ultimei revizii a gentilor de pescuit am observat ca unele gume rezista mai bine in timp decat altele iar unele au anumite incompatibilitati cu plumbul sau chiar cu plasticul cutiilor de pastrare si m-am gandit ca ar fi bine sa avem un topic unde sa postam constatarile personale.
Nu stiu daca este coincidenta sau nu dar in trusa mea am observat ca cele mai predispuse la deteriorari in timp sau la reactii cu plumbul de pe jiguri sunt gumele impregnate cu diverse arome chiar daca acestea le tin numai in amblajul original. Probleme am avut cu 2 cutii de L. Baits si cu Prime cumparate acum 2 ani. La cele de la Prime s-a cam dus aroma initiala si acum cand deschid plicul miroase foarte puternic a plastic iar la cele armate cu jig, plasticul s-a "topit" in apropierea plumbului si a format o gelatina albicioasa foarte lipicioasa. O sa incerc sa le reconditionez printr-o spalare cu apa calda si detergent si o sa evit sa le mai tin armate cu jiguri pentru ca sunt foarte multumit de eficienta lor si e pacat sa se distruga degeaba.
Mai mentionez Z Man-urile facute din elaZtech care trebuie pastrate numai in ambalajul original deoarece pot ataca plasticul de la alte cutii de pastrare.
La polul opus, cele mai vechi plastice din trusa sunt 2 seturi de gruburi si shaduri Mister Twister cumparate de pe Cabela's acum mai bine de 5 ani la care nu am observat nici un fel de problema chiar daca pe undele am jig-uri de multa vreme.
 

Wurger

Somn
Asa e cu Mr Twister. Am unele din 2008, cu cozile sfasiate, schimbate de pe un jig pe altul si ajunse adaos de atractivitate pe spinebaituri. N.au moarte. Din pacate nu le gasesc prea des ca nu.s de fițe. Au prins si peste.
 
Salut, referitor la rezistenta gumelor. Pe mine ma deranjeaza cel mai mult de exemplu la gumele care vin in plicuri simple gen 4Predators sau Berkley Flex Cut ca daca nu le folosesti prea devreme atunci coada (paleta cozi) ramane intr-o pozitie proasta sau indoita si cand le montezi pe jig nu mai bate cum trebuie sau bate eronat din aceasta cauza. Se poate remedia prin fierbere dar revin la starea proasta daca stau prea mult in cutie sau plic.
 
Sus