Eu am o teorie ! Pestele rapitor nu atacă neaparat de foame , în consecință, daca stiu ca e acolo, atât il frec la melodie , până atacă de nervi , ori sa isi apere teritoriul , sau din agresivitatea lui instinctivă!
Într-un fel pescuiesti cand esti pe mal si nu ai habar despre ce este in apă, sau daca este ceva , si altfel pescuiesti cand ai siguranta ca sunt pești in locul in care pescuiesti!
Am vrut să scriu niște exemple concrete , în care am fost cu diferiți oameni si cum spui tu , pestele nu răspundea la stimuli normali, si ei ziceau ca nu avem nicio șansă, dar până la urmă, eu am gasit o modalitate de a prinde cate ceva! Eu asta fac de câțiva ani , învăț permanent cum sa prind peștii mofturosi si circunspecti care frecventează zona malurilor, si au văzut toate tipurile de naluci!
Nu am intenția de a ma lauda cu abilitățile mele, doar vreau sa spun ca pestele rapitor poate fi prins până la urmă, chiar dacă nu se hraneste si nu mă refer la harponare , dar trebuie sa ai informația că se află în zona in care pescuiesti!
Bineinteles, este vorba despre cum percepe fiecare pescuitul , cei care merg de relaxare sunt cei mai fericiți ( prind/ nu prind , ieșirea contează) , eu la pescuit sunt într-un stres continuu care tine dinaintea partidei si până mă întorc acasă, dar și atunci mai mă gândesc la ce puteam face mai mult !
Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu afirmațiile mele , nu spun ca am dreptate 100% , dar sunt oameni cu care am mers la pescuit , chiar si de aici de pe forum si cu toate că pestele nu mergea sau mergea foarte slab , până la urmă, eu am gasit o modalitate de a prinde cand restul pescarilor nu aveau rezultate !