Rezultatele partidelor

Ionutxy

Biban
Aripioare!
După 2 ore de căutări, i am găsit pitiți sub un prag, pe adâncime (6-8) m, pe o zona mai liniștită, chiar in buza curentului. Fata de ultimă ieșire, apa a ajuns de la 11 la 8 C, și au fost mai mofturoși. Încă îl aștept pe unul care sa merite scos din apă și fotografiat cum trebuie...
 

Atașamente

 • IMG_20221129_123345.jpg
  IMG_20221129_123345.jpg
  223,5 KB · Vizualizări: 203
 • IMG_20221129_170843.jpg
  IMG_20221129_170843.jpg
  137,4 KB · Vizualizări: 178
 • IMG_20221129_170755.jpg
  IMG_20221129_170755.jpg
  188,3 KB · Vizualizări: 216

adiwolf

Moderator
Membru personal
Eu am o teorie ! Pestele rapitor nu atacă neaparat de foame , în consecință, daca stiu ca e acolo, atât il frec la melodie , până atacă de nervi , ori sa isi apere teritoriul , sau din agresivitatea lui instinctivă!
Într-un fel pescuiesti cand esti pe mal si nu ai habar despre ce este in apă, sau daca este ceva , si altfel pescuiesti cand ai siguranta ca sunt pești in locul in care pescuiesti!
Am vrut să scriu niște exemple concrete , în care am fost cu diferiți oameni si cum spui tu , pestele nu răspundea la stimuli normali, si ei ziceau ca nu avem nicio șansă, dar până la urmă, eu am gasit o modalitate de a prinde cate ceva! Eu asta fac de câțiva ani , învăț permanent cum sa prind peștii mofturosi si circunspecti care frecventează zona malurilor, si au văzut toate tipurile de naluci!
Nu am intenția de a ma lauda cu abilitățile mele, doar vreau sa spun ca pestele rapitor poate fi prins până la urmă, chiar dacă nu se hraneste si nu mă refer la harponare , dar trebuie sa ai informația că se află în zona in care pescuiesti!
Bineinteles, este vorba despre cum percepe fiecare pescuitul , cei care merg de relaxare sunt cei mai fericiți ( prind/ nu prind , ieșirea contează) , eu la pescuit sunt într-un stres continuu care tine dinaintea partidei si până mă întorc acasă, dar și atunci mai mă gândesc la ce puteam face mai mult !
Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu afirmațiile mele , nu spun ca am dreptate 100% , dar sunt oameni cu care am mers la pescuit , chiar si de aici de pe forum si cu toate că pestele nu mergea sau mergea foarte slab , până la urmă, eu am gasit o modalitate de a prinde cand restul pescarilor nu aveau rezultate !

in general, pestele rapitor nu ataca de foame, momentele cand se hraneste cu adevarat sunt rare, "iufa" cum ne place noua sa spunem.
ce inseamna
a prinde cate ceva
sau
a prinde cand restul pescarilor nu aveau rezultate?!!
pentru ca daca te referi la faptul ca tu ai prins 2-3 pesti in timp ce altul nu a prins nimic, asta in opinia mea nu inseamna nimic si nu certifica teoria ta, dar daca tu ai prins 5-10 pesti si colegul nimic, atuncea..........jos palaria
sunt nenumarate cazurile cand doi pescari aflati in aceeasi barca, pescuind acelasi loc, cu aceeasi momeala si nu de putine ori aceleasi combo-uri, prind diferit sau mai degraba unul prinde si celalt nu, sau foarte prost - de cele mai multe ori, nu este vorba nici de stiinta nici de inspiratie, nici de tehnica sau tehnologie, este vorba de "trasa" nalucii, de directia ce o are naluca in apa / fundul apei in peste 70-80% din cazuri si binenteles de bulan-ul fiecaruia
intr-o barca cu doi pescari de spinning, aflata pe un rau curgator, intodeuna unul prinde mai bine decat celalt - teorie verificata si paraverificata cu diversi parteneri si diferite ape / locatii - iar asta tine de pozitionarea din barca vs. pragul / structura abordata.
eu fac parte dintre cei care merg la pescuit din placere, pentru relaxare, iar pestele prins este "cireasa de pe tort" si imi doresc nespus sa fie asa pana cand nu voi mai putea pescui.
ceea ce spui tu legat de pescuitul care il faci si il practici, cu stres maxim si o macinare interioara perpetua, nu mai reprezinta un hobby, este altceva
uite, iti propun / te invit pe Olt, pe un baraj, cand nu curge apa! la o partida de pescuit la salau, vom merge si vom pescui pe praguri / structuri cu pesti, ii vei vedea clar, tehnologia ne va ajuta, tu doar sa iti dovedesti teoriile, singura rugaminte este sa lasi deoparte stresul si prejudecatile.
 
Am incercat Adi sa pescuiesc relaxat , nu pot , simt ca nu pescuiesc bine , ceva din mine se activează cand merg la pescuit , am incercat si cand merg la Feeder sa stau liniștit si sa privesc lanseta , nu am putut , într-una schimb, fac ceva , gandesc non stop ce trebuie sa fac sa prind , sa am prezentări, apoi incerc sa intru într-un ritm in care sa am prezentări la un interval cat mai scurt de timp !
Sa nu zic cand pescuiesc la biban....acolo am impresia ca pescuiesc contra cronometru !
Imi place pescuitul dinamic si cu eficiență cat mai mare! Probabil si varsta joaca un rol important, si cu timpul o voi lăsa mai moale !
Cand merg la clean sau pastrav pe râuri, si pescuiesc din apa , fac o grămadă de km pe partidă în timp scurt , imi place sa acopăr o zonă cât mai mare !
Sunt conștient că am dus la extrem pescuitul și nu ma mai bucur de partidele normale, facute de majoritatea pescarilor , am ajuns sa fac partide de 48 de ore , stat in picioare , mers de la masina, pe jos 10-15 km , fără să dorm , mâncare și apă in cantități mici sa nu ingreunez bagajul !
Probabil , nu sunt multi nebuni ca mine !
Mă opresc aici , am poluat destul topicul , imi cer scuze !
 

parpa

Biban
eu fac parte dintre cei care merg la pescuit din placere, pentru relaxare, iar pestele prins este "cireasa de pe tort" si imi doresc nespus sa fie asa pana cand nu voi mai putea pescui.
ceea ce spui tu legat de pescuitul care il faci si il practici, cu stres maxim si o macinare interioara perpetua, nu mai reprezinta un hobby, este altceva
Bazat! nnnoroc

In alta ordine de idei, am prins si de data asta :)

1.jpegAlin cred ca rupea lanseta pe genunchi si batea si cainele roflmaooo

2.jpeg


Romin Alin Glumesc! Sper sa nu te superi! Fiecare pescuieste in felul lui si se bucura mai mult sau mai putin de proces.

gofishing
 
Sus