Rezultatele partidelor

Maniacs

Salau
Oare știe ca Dinamo nu e printre cei mai buni
Este printre cei mai buni dar din coadă...

PS. Sunt rapidist de mic și cochetez cu stadioanele de vreo 25 de ani ... Meciuri prin toată țara și ceva internaționale... Astea externe mai mult cu naționala că noi am jucat mai puțin pe afară :)

PS.2 Am și eu gume dinamoviste în trusă...
 

Erikosu

Stiuca
Este printre cei mai buni dar din coadă...

PS. Sunt rapidist de mic și cochetez cu stadioanele de vreo 25 de ani ... Meciuri prin toată țara și ceva internaționale... Astea externe mai mult cu naționala că noi am jucat mai puțin pe afară :)

PS.2 Am și eu gume dinamoviste în trusă...
La fel și eu!
 

Erikosu

Stiuca
20240519_153132.jpg
 
Ultima editare de un moderator:

kingofbeasts

Rod Builder
De câțiva ani îmi tot propun sa merg la pescuit de gar și niciodată n-am reușit . Anu asta însă, am început sa planuiesc cu un coleg de serviciu o ieșire in luna Mai dar nu ne potrivim nicicum. Azi liber fiind si dornic de încercat, mi-a indicat el un loc in care sa încerc . Prin urmare, am luat-o pe muza și m-am dus.
Soldane , pălării , bluza cu mâneca lunga, betele de știuca și ceva voblere plutitoare și da-i bice. In timpul asta se aduna pe apa mică in locuri in care începe sa dea vegetația și se ascunde puietul .
Pescuitul e unul super vizual in principiu dacă apa nu-i tulbure insa la noi nu s-a nimerit sa fie .
Cum ajungem pun ceva ce n-am udat in Canada înca dar cu care , acasă , cu m ulti ani in urma, eheee… fapte de vitejie nu așa :)
Nici nu ma dezmeticesc bine după lanseu ca ceva-mi îndoaie batul ( asta avea sa devină tema zilei, o luau cum atingea apa )
8FC7D815-8B0D-47D7-9151-FF35518957D4.jpeg

Tumbe și lumânări dar iasă la poza
DA11BB35-DC7B-4A1C-8155-461C3D927530.jpeg

Problema? seamănă daaa, n-are nasu lung ! Basca , mai are și capu’ prea aproape de coada.
In fine, ii dau drumu , lansez iar și-o aud pe muza : am făcut peruca! Ei bine asta, avea sa devină la ea tema zilei. Ne-am căznit amândoi la desfăcut vreo 10 minute dar degeaba, in final tot cu brisca s-a lăsat.
Ne punem mai departe pe pescuit și ce sa vezi, simt ceva finuț in bat .
- O fi un tac nefinalizat !? îmi zic in barba și adun firul in graba însă , ce sa vezi
51D9DB43-D21E-4329-B9AF-0F0B11FEB5F9.jpeg

Era o marluta o leaca mai lunga ca voblerul care se tine cu dinti strânși de struna și nu i-ar fi dat drumul nici in ruptul capului ( probabil ca nici eu n-as fi făcut-o in locul ei cu ochii la triplele alea de pe vobler) . O prostesc sa caste gurița intr-un final si-o tunde ca din pușca :)
Mai bag un lanseu și iar o ia pe cadere , de data asta una mai faina .
8907500F-5713-4AB4-99F1-9C65BA8983AF.jpeg

Muza, se dăduse mai la umbra ca mai băgase vreo doua peruci și n-avea rost sa se căznească cu ele la soare și iată ca s-a dovedit a fi inspirata
B7ADC989-7BFD-4D6A-B093-CB579777DD6F.jpeg

F634F526-69C0-4C8B-9168-C7F3B8764481.jpeg


Uite-așa, ba mai eu
24DA5FAF-4A3C-47B0-9982-C00185C3C14B.jpeg

ba mai ea
BFEC790D-C4C7-4DE6-A8D9-3FB34CDBA1EE.jpeg

dădeam recital de marle când văd primul gar care vine după vobler pan’ la cizma.
Paru se zburlește pe spate , mâna se-nclesteaza pe lanseta , voblere zboară și se schimba la foc automat ca doar-doar oi păcăli-o . Degeaba însă , unde dădeam nimeream in marle și printre ele una mai zvăpăiata , cred ca a citit pe forum ultimele mele postări și s-a gândit s-mi dea șansa sa testez ultima achizitie :
9E1F08C7-2AED-432B-8DFF-E92209106525.jpeg

Problema era însă ca … ghinion ! ultima achizitie rămăsese acasă ca, m-am gândit eu, “am Leatherman nu mai iau și asta pentru câteva ceasuri de pescuit din cizma”. A naibii ca exact acu mi-ar fi trebuit! Cum ancorita era mică și ricosase din os pe unde fu buricu destiului mai gros , nu puteam nicicum s-apuc vârful și sa-l tai ca nu intra falca leathermanului in curbura ei ( era prea groasa și n-o puteam împinge pan’ la cutter) . Trebuia ceva cu tăiș la vârf nu la baza. Ar fi fost minune knipex-ul dar nu-i ( ultima data când nu-i , garantat!) . Intr-un final, strângând din dinti, am apelat la varianta rupt cârligul prin îndoiri și dezdoiri repetate . Noroc ca măcar mica trusa de prim ajutor am avut-o la mine și am putut pune betadina și-un plasture la final. Treaba e ca, toată tărășenia m-a costat minute bune și pana s-o rezolvam o drăguța de furtuna se pusese pe galopat inspre noi de la vest.
428F788F-83E0-40E9-B24E-6D5C268132FF.jpeg

Una peste alta, ne-am distrat ! scorul a fost 12-7 la final dar, niciuna n-a fost cu nasul lung. Măcar acum știu unde sa mai încerc .
 
Ultima editare:

Edi

Stiuca
Daca anul trecut am fost in ghips, anul acesta a debutat cu o operatie de hernie. Dupa o lunga convalescenta am zis ca e cazul sa fac o partida de pescuit ca altfel se pun paianjenii pe lansete. Si cum la noi pescuitul (exceptand pastravul) e deschis doar pentru braconieri necajitrau, am plecat in Ungaria ca acolo se poate. Desi stiam ca vremea va fi capricioasa, cu ceva furtuni si pe langa vreme, va fi un calvar pescuitul din cauza pufului de la plopi am plecat totusi la pescuit. Zis si facut. Am ajuns in Ungaria si totul a fost asa cum m-am asteptat, vreme schimbatoare, cand ploaie cand soare, puful de plopi prezent la datorie si pe langa toate astea tantarii, de care uitasem. Pana la urma nimic din toate astea nu imi puteau rapi placerea de a iesi pe apa. Dupa ce am inmuiat gumele fara nici un rezultat, am schimbat macazul si am trecut prin tot spectru de naluci dedicate avatului, cu acelasi rezultat, adica nici un atac. Pana la urma pun un deep diver si la prima lansare am si primul atac soldat cu o stiuca care pana la urma a fost si singura. Am mai prins un strapazan si doi bibanei pentru care nu a meritat efortul sa scot telefonul din buzunar sa fac poze. In rest mi-am incarcat bateriile pana la urmatoarea iesire la pescuit.
WhatsApp Image 2024-05-24 at 11.46.26.jpeg
 

Meserie

Salau
Am inceput anul la spinning pe Tisza,stiam ca vremea e capricioasa,din 2 in 2 ore schimbam echipament de ploaie cu cel de vara,dar ce mai conta eram in grafic.Dupa 2 zile se prefigura gherla de deschidere,asa ca ma resemnasem…cand un avat mi a sarit in ajutor oferindum adrenalina de vis si salvandu mi iesirea…eliberat
 

Atașamente

  • IMG_7919.jpeg
    IMG_7919.jpeg
    273,1 KB · Vizualizări: 76
  • IMG_7917.jpeg
    IMG_7917.jpeg
    483,2 KB · Vizualizări: 62

kingofbeasts

Rod Builder
Știuca Pinochio
După partida precedenta in care le-am văzut , mi-am pus in gând sa ies numa la gar pana prind și eu măcar una. Prin urmare, azi liber fiind, ii propun muzei o noua partida din cizma. Cei drept aveam ceva emoții ca n-or mai fi acolo ca luna era deja trecută de faza ei plină iar vremea se cam răcise in ultimele doua zile. Cu toate astea însă decid sa ies așa… pentru știința .
Încerc sa mai ușurez trusa înainte de a pleca și asta ma întârzie suficient de mult încât sa provoc o mică sfada cu muza care se grăbea ( ea vroia sa facă ceva cumpărături și abia apoi sa mi se alăture pe balta) .
De nervi, îmi uit telefonul acasă și un gând îmi strafulgera prin minte instantaneu : “ sa vezi ca taman acum prind una când n-am cu ce o poza”.
Ma lasa muza la balta și încep cu niște voblere noi achiziționate sa le vad cum umbla.
Juma de ceas mai târziu eram cu același cristal minow legat de struna și vreo 2 bași și-o mini-mârlă eliberați. Ajunsesem pe locul pe care văzusem știuca cu nasul lung data trecută. Un lanseu in lung de mal și ceva se întoarce după vobler când atinge apa dar nu-l ia . Pe același lanseu, când sa scot voblerul din apa văd vâltoare și o coada însă de data asta marla. Mai jerkuiesc voblerul vreo 5 lanseuri și ma trosnește pe exact aceeași zona cu prima vâltoare . In secunda 2 am zis ca am pierdut-o însă văd apoi firul ca vine spre mine. Nu razbeam sa mulinez astfel încât sa țin firul întins când, vazandu-ma schimba direcția . Drilul ? undeva între știuca și ceea ce îmi mai aduceam aminte ca făcea avatul pe vremuri ?
Tare demult n-am mai fost acasă dacă încep sa uit cum e avatul in dril .
O întorc din drum și aduc suficient înspre mine ca sa-i văd nasul :pinochio ! bine ai venit! O iau degrabă către mincioc ( pe care-l lăsasem priponit de-un pom pe mal ) și reusesc s-o scot. Nici nu s-a văzut bine in plasa c-a și scuipat voblerul din vârful pliscului . Noroc mare mon șer , mare noroc c-am avut mincioc.
Ma pregătesc de poza și-mi aduc aminte de telefon care… nu-i !
Ce sa fac? Ce sa fac? decid s-o las in mincioc pe cucoana cu nasu mare pan-o veni muza sa ma tragă-n chip.
Iac-așa , caut un loc cu ceva gropița lângă o tufa in mal , o pun pe doamna la umbra in minciocul rabatat si ma pun iar pe treaba . Numa bine ca in nici 5 lanseuri agat si pierd voblerul ( avea sa devina tema zilei asta , vai de ea trusa pana la final ca ușoară am vrut-o , ușoară am avut-o da’ la întors nu la dus !) .
schimb pe skinner și da-i bice . O mârlută, apoi doua, trece ceasu . Ma dau mai sus mai iau vreo trei. Iar trece ceasu și muza nu mai vine. Norii s-aduna, dospesc de furtuna și muza tot nu vine. Basca, incepeau a se perinda tot mai mulți p-acolo cu kayacele , și pe mal la fel. Ma tenta sa ma dau mai la colt ( vreo 100 de metri mai acana ) fa nu puteam lasa minciocul cu pestele și sa plec . Las ca vine muza și mu duc după , numa ca n-o văd încă .
Zici ca era făcut nu alta , cum dădeam sa ma mut, cum dădea lumea buluc spre loc.
Se fac așa 4 ore. Muza nu mai venea innschimb ploaia și spumele la gura lu Carol da! Schimbam gânduri și năluci p-același loc ca un cal priponit in coasta la păscut. Din când in când mai intra câte o marla sa ma țină ocupat. Ca sa nu ma mai enervez gândindu-ma la muza care nu mai vine , m-am pus pe joaca cu năluci neîncercate și uite-așa o marla mai răsărită intrata la o musca alterata îmi aduce cea de-a doua premiera in aceeași zi. Ar fi meritat o poza da p..a telefon . Îmi urca adrenalina ca fumul pe furnal. Îmi treceau deja prin minte fel de fel de gânduri, ba ca s-o luat cu treaba p-acasă ca sa se răzbune pe mine, ba c-o avut vreun accident, ba ca s-o fi întâmplat ceva și nu poate veni …
Plănuiam deja sa abordez primu kayakist care se da mai aproape sa-i cer sa-mi facă o poza cu garul și s-o sune pe muza sa văd ce naiba se întâmpla.
Trece așa și-a 5-a ora de asteptare și apare muza mea vesela și pusă pe glume .
Stătuse sa deretice prin casa și sa pregătească cina așteptând sa ma satur eu de pescuit pana vine ea ca sa nu trebuiască sa stea mult in apa. Cu alte cuvinte,” na-ti-o frântă ca ti-am dres-o” !
Insfac telefonul de la ea ca un lup turbat, ii șterg camera și-o pun la pozat .
3D38CDA4-9EEA-43C7-9B59-BC07D256407D.jpeg

8F03B8EF-CC33-4D5C-9AF3-99C5066B00BB.jpeg
5995D83E-110B-4835-9A4F-27BA4F42ACF9.jpeg

0F133936-118B-490D-B59C-CBA2B86A8C58.jpeg

Atât de mult m-am bucurat ca am cu ce face poze ca am luat natura in colimator sa ma mai răcoresc.
Ba mai o rățușca,
767F75A8-79D3-48E0-8082-AFDC8EB9DF61.jpeg

Ba alta
D94166D7-BB79-4E12-A00D-EAC2A9C03B73.jpeg

ba un rățoi ce dormita in apropiere …
73D30C0C-5BF0-4973-A4D7-854928A9485D.jpeg

Uite-așa m-am răcorit și m-am pus iar pe pescuit .
A intrat o marla
4DA6C1F4-9D2B-44AA-AE72-8B88BE250D9F.jpeg

Și încă una ,
C14DD68B-1F32-4351-826A-CA68C0A1FE5D.jpeg

apoi una mai mica
6BBDF51B-C907-40E5-A511-652615FA3476.jpeg

S-apoi , ei bine , apoi , mi se-mpiedica muza și-mi cade-n balta !
N-am înțeles niciodată expresia “ sentimente amestecate “ ca acum. Pe de o parte schițasem un zâmbet ca scena a fost cumva amuzanta.Pe de alta parte m-am enervat și mai tare pe ea ca , după câte ca mi-a venit cu 5 ore mai târziu, ma face sa plec acasă la nici un ceas după ce a venit . Dintr-o alta perspectiva mi-a trezit mila și compasiune ca numa ce mi se plânsese ca-i e frig și acum mai era și uda și se și văita de durere ca se lovise la genunchi și la mână. Unde mai pui ca ma ingrijorasem și de bat ca numa ce-i luasem mulineta noua , la prima ieșire, și -a și dat cu ea in balta ( ea însă a salvat batul și mulineta cu prețul unei accidentări la mână) .
Sa mai zică cineva ca nu se cunoaște ziua buna de dimineața !
 
Sus