Salut

PuschyTM

Oblete
Salut,

Ma numesc Paul, sunt din Timisoara, si pot spune ca pescuitul a fost o placere de-a mea din copilarie, pe care din pacate nu am apucat sa o practic pe masura dorintelor mele.

Acum, ca am ajuns si eu la o varsta si mi-am implinit mare parte din planurile de viata(cariera, masina, casa), as vrea sa ma reapuc de acest hobby, si pentru a fi sigur ca incep cu dreptul, m-am pus pe lectura.

Va doresc tuturor o zi buna, si fir intins.
 

PuschyTM

Oblete
Salut si bine ai venit.
Eu zic sa te apuci de practica ca eu cu cat mai multa teorie fac cu atat imi vine sa pescuiesc mai putin de frica ca nu o sa prind ca nu am ce trebuie sau ca nu am facut ce zice lumea.
Intr-adevar, dar pe partea de spinning experienta mea e 0 barat. Pana acum, toate experientele mele de pescuit au fost la stationar sau la pluta, si tot timpul cu alti pescari mai experimentati ca mine.

Vreau sa am un minim de cunostinte, sa nu ma avant si sa cumpar scule si echipament in nestire de cauza, sau sa merg pe rau/balta fara sa stiu nimic despre spinning.

In rest, multumesc de primire :) Ma bucur foarte mult sa vad ca sunt pescari activi aici pe forum. Fir intins!
 
Bine ai venit! Ca sa ști ce scule de pescuit sa cumperi va trebui să ști peștii țintă dar și zonele de pescuit preponderente . Și probabil cel mai răspândit pește țintă este cleanul. Apoi în funcție de locurile de pescuit, vei avea nevoie de-o lansetă nu mai lungă de 2.4m (unii preferă una mult mai scurtă, gen 1.8m, dacă se aventurează foarte des prin bălării și tufișuri sau una de 2.7m dacă pescuiesc pe râuri mari sau Dunăre).
Începe ușor cu cât mai multe ieșiri, apoi vei înțelege mult mai bine ce fel de echipamente ai nevoie (lanseta, mulineta, fir etc).
La cât mai multe ieșiri pe apă gofishinggofishing
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Salut si bun venit Paul.
Sunt de acord cu Emil, asa o sa îți fie mai usor sa "cerni" informatia.
 
Mergeți unde nu e lume, vor fi mai multe șanse de a prinde pește și nu vă simțiți ofensați nici de privirile altora.
Pescuitul trebuie sa fie o activitate plăcută...nu trebuie să demonstrezi nimănui nimic.
 
Sus