Stimati domni, va rog, sa imi spun si eu o parere. Este doar parerea mea. Nu tin sa o impartasiti.
In general, da, toti aveti dreptate din punctul dvs de vedere. Ieftin vs scump, sau bun vs slab, sau......Dar as mai adauga un amanunt, pe care eu nu l-am identificat in postarile noastre.
Despre ce este vorba.
Asadar, toti membrii acestui forum indragesc si impartasesc aceeasi pasiune, placerea de a cocheta cu acest sport sau hobby spuneti-i cum vreti.
Pentru acest lucru, dupa cum am observat toti, dar absolut toti faceti remarci pertinente si corecte pentru diverse chestii publicate aici, incepand de la naluci, fire, bete, ancore, carlige, moristi, what ever. Uneori va sustineti punctele de vedere cu pasiune (nu imi place in acest context cuvantul îndârjire). Asta denota ceea ce spuneam. Dragostea pentru pescuit.
Dar nu regasesc (desi ea exista la multi) latura emotionala.
La ce ma refer,?
La placerea de a avea si a folosi o scula frumoasa, buna, de incredere, etc.
Mie de exemplu imi plac echipamentele de calitate. Si sigur, la experienta mea, si cunostiintele de pescuit, si timpul alocat (toate la nivel de incepator, sau minim) poate nu se merita sa dau prea multi bani pe ele. Dar imi plac.
Imi place senzatia de siguranta pe care ti-o da o unealta de calitate. Chiar daca nu o folosesc la capacitatea ptr care a fost realizata. Imi place ca este proiectata si executata, astfel încât sa ma bucur cand o tin in mana si o folosesc. Si cand o privesc.
Toate aceste atuuri intangibile, le gasesti pe o unealta de calitate.
Sunt sigur ca toti avem aceste senzatii. Sa nu ne ascundem dupa visin. Dar in procesul decizional ce ne duce sa cumparam o anumita unealta, stau si alti factori. De exemplu bugetul, sau increderea in ceva, sau indormatia, sau experienta, sau apartenenta de un anumit brand, sau alti “parametrii” obiectivi si/sau subiectivi, sau avem alt set de valori, sau, sau, sau....enorm de multe variabile, offfff.
Da, poti prinde peste la fel de bine. Da, poti avea o gherla de zile mari in ambele cazuri. Toti am trecut prin asta.
Dar .....cu un echipament bun, parca bucuria este mai mare, sau supararea mai mica. Asta este parerea mea.
Asadar nu sunt adeptul sa cumperi scule foarte scumpe, sau foarte ieftine. Sunt adeptul unor lucruri de calitate, pe care incerc (si toti stim ca o facem cu unele eforturi, uneori prea mari sau mai mici) sa mi le achizitionez, DAR care sa imi genereze o stare emotionala si de bucurie cand le folosesc.
Asadar ca idee pe care vreau sa o subliniez si eu, placerea pescuitului in cazul meu, nu sta doar in partide de vis, cu capturi imense, ci si in placerea “intrinsecã” de a pescui, in cel mai pur sens al cuvantului. Nu de a prinde peste, este altceva. Iar ca si element important pentru mine este si bucuria de a ma folosi de jucariile mele.
Cu alte cuvinte nu analizez cauza si efectul ci si modul sau drumul de la cauza la efect.
Nu stiu daca m-ati inteles.
Imi cer scuze daca iar am alunecat pe bananã, si am iesit de pe drum. Dar voiam sã........
Cu stima,
PS. Dupa cum vederi, nu fac trimiteri punctuale catre diferenta de calitate a sculelor, si asta ptr ca nu prea ma stiu eu la pescuit. Dar invat, asta este important.