• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Set (lanseta + mulineta) stavride

Vă salut, doresc să achiziționez un set (lanseta + mulineta) pentru pescuitul din barca la stavride. Menționez că voi folosi plumb de cca 80-130g. Aștept recomandări. Vă mulțumesc anticipat.
PS: Am uitat să menționez că nu voi face lansări mai mari de 10-20 m și vă rog să îmi recomandați și un fir principal.
 
In fragda-mi tinerete pescuiam toamna la stavride de pe stabilopozii din Portul Tomis cu o lanseta de 3.60 – 3.90 m, o ruseasca de fibra de sticla recent aparuta la noi pe piata, monofilament Tortue sau Silstar de 0.35 mm si plumb de 60-70 gr si cele 10 “muste’’ home made de rigoare. Daca nu era piatra jos in apa nu mai adaugam nimic, daca insa aveam stanci submerse, deasupra celor 10 muste aveam o pluta “umblatoare”, culisanta, cu un opritor pe fir care nu permitea ca plumbul sa coboare mai mult de 3 m sub pelicula apei.

Daca vei da din barca probabil ca vei putea reduce lungimea lansetei undeva spre aprox. 3 – 3.20 m, insa sa nu fie mai scurta ptr ca nu vei putea lansa cum trebuie montura cu cele 8-10 muste puse pe saltatoare la 20 cm una de alta.

Cand nimeream bancul de “scrumbii” din 6-7 lanseuri umpleam jumatate o galetusa de stavrizi … Toata schema sta in localizare si in alegerea penelor “mustelor”.
 
Am pescuit vara trecuta de pe stavilopozi cu lanseta de spin de 2.70m 15-50 si o daiwa 3000 mai veche. Fir mono 0.22 si plumb de 40gr. Ideea era ca trebuia sa lansezi mult unde pescuiam si sa nu iti faca peruci, pt ca pierdeai taparina, plumb, fir si poate stricai toata partida din cauza mulinetei.
Orice lanseta care sa duca plumbul lejer e buna.
Din barca mai depinde de..barca.
Cat e de inalta, mare etc.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
pentru pescuit stavrid de pe mal, cele mai bune lansete sunt cele de surf
te cam rup de maini dar sunt ce trebuie, cu lungimea si puterea adecvate acestui stil de pescuit
valabile si pentru pescuitul scumbriei dar ceva mai light