Sfat achizitie mulineta ...

Eu am o daiwa fuego (atenție ca nu are ulei cât trebuie de la fabrica ) și un bat de la arrow modelul Air Pro de 2,43 m !

alinm

Stiuca
Salut, vezi si varianta Ryobi Zauber LT 3000 sau 4000, eu am acest model si am folosit-o din primavara, sunt multumit de ea.

Alternativ un Zauber GT 3000 de pe nordfishing77, astea au manivela ce se insurubeaza. Am si modelul asta de 2 ani si merge ok.

Oricare ar fi, recomand o ungere de la inceput, mai nou toate sunt cam deficitare la acest capitol.

Alex D.

Biban
Ryobi Zauber 2000....(si o lasi in testament pt. nepoti.) bucuriemare
Regret ca nu sunt de acord. Amicul cu care pescuiesc eu, in principiu pescuim aproape numai impreuna (mai des eu si singur), are un Ryobi Zauber de 4000, dupa 1 an de spinning pe lac, mulineta a inceput sa ..."caraie", se simte nasol in recuperare, n-as putea pescui deloc cu ea, e super stresant, o duce la garantie saptamana asta. Stradicul meu de 2500, care a fost, saracul, chinuit la propriu, scos agataturi cu el, dat si cu bile de 16+guma, dupa aproape 2 ani de munca asidua merge mai bine ca atunci cand era nou, a cumparat-o un amic care o munceste si mai rau decat am muncit-o eu. Deci da, nu recomand nimic sub Stradic, mi se pare "economie" paguboasa.

alinm

Stiuca
Am 2 zauber clasic demultisor, 3 zauber GT, 3 zauber CR si 6 Zauber LT. Mai am 2 daiwa hypercustom si 1 penn slammer.

Iti garantez ca zauber e una din cele mai reusite mulinete in categoria lor de pret si de departe cea mai rezistenta/robusta. La mine a ingropat cateva daiwa si shimano. La fel ca toate au nevoie de unpic de grija, curatate si unse.

Alex D.

Biban
Am 2 zauber clasic demultisor, 3 zauber GT, 3 zauber CR si 6 Zauber LT. Mai am 2 daiwa hypercustom si 1 penn slammer.

Iti garantez ca zauber e una din cele mai reusite mulinete in categoria lor de pret si de departe cea mai rezistenta/robusta. La mine a ingropat cateva daiwa si shimano. La fel ca toate au nevoie de unpic de grija, curatate si unse.
Pai cum poti sa imi "garantezi" cand tocmai ti-am spus de experienta de mai sus?! Crezi ca eu ma iau dupa "garantiile" de pe net vs ceea ce vad in realitate? Eu mi-am expus experienta si care au fost conditiile de exploatare, Stradicul ala e tanc, zaberul "caraie".

Pi3.14

Stiuca
Poate are omul service...si orice service care se respecta are si.o parcare "rece":)))))
E doar o gluma...nu dati cu pietre

Pai ... Am un fix sa am combouri, fiecare lanseta cu mulineta ei.

Apoi am mereu o titulara si un backup ....
Același pitic îl am și eu, fiecare lanseta cu mulineta aferenta.
Însă constat că am adunat multe, pentru diverse situații cu care am crezut/sperat să mă întâlnesc, dar îmi dau seama că tot aceleași două lansete le iau cu mine în barcă sau mal.
Revenind la subiect, dacă bugetul permite as alege negreșit TwinPower.

baliv99

Biban
14 Zauber e fenomenal, aproape fixatie .... e ok ca alin stie ce vrea, le foloseste, le cunoaste are incredere si asta e super ok. Eu, ca utilizator de stradic fl, fk si ci4 pot spune ca sunt super ok, dar cu mentiunea ca nu le folosesc pe cat as vrea de des, deci desi eu nu le-am folosit intensiv, nu cred ca dai gres nici cu stradic. Nu am Twin power (desi as fi vrut, dar la buget e peste ...) dar am inteles ca e o optiune serioasa peste Stradic ...

alinm

Stiuca
Eu unul am avut o tentativa cu twinpower 2500s dar ... o sa zic ca nu a fost pe mana mea si am dat-o repede. Ideea e ca pe 5-7gr plus guma era ok, cand treceam pe reactive si recuperam un vobler mai portant, avea un clancanit ciudat cand schimba sensul. Am incercat acelasi model al unui prieten, nu facea chiar asa de tare dar in schimb fasaia rulmentul galet cred mai ceva ca la o daiwa. Amandoua aproape noi, sub 10 iesiri. Am incercat un stradic ci4+, nu mi-a placut, parca nu avea forta deloc. Oarecum la fel si cu vanford ... am zis ca astea superusoare nu-s pe mana mea.

La daiwa iar nu am fost multumit de seriile LT, am avut fuego, balistic si prorex. Astea parca flambeaza toata carcasa in sarcina.
BG si prorex 2500r (tot un fel de BG) erau doar grele dar nu mi s-au parut solide, mai ales rotorul, la un BG mi-a crapat portgaletul. Portgaletul asta e aceeasi dimensiune de la 1500 la 4000 la BG, am avut toate marimile.

Daiwa clasice, alea pana in 2010 au fost mereu cele mai pe mana mea. Am avut toate modelele de certate, din 2004 pana in 2013, multe 2500r, aia clasica, 2500r custom, vintage custom ...am avut bradia 2000 si 2500r, tierra, exceler ... ceva luvias inclusiv alea vechi de magneziu cu wormshaft si fuego ala rosu ... mai am un hypercustom 2508 si un 3000.

La un moment dat am trecut complet pe casting si le-am vandut pe toate, acuma imi pare rau. Intre timp am revenit la spin.

De vreo 6 ani am zauber clasic 4000 pentru combo-ul de Somes si de bigbaits, folosit mult la crankuri, rattlinguri si cicade, swimbaits pana in 100gr. Merge bine. I-am pus manivela mai lunga si update discuri frana.
Apoi am luat la schimb pe daiwa fuego un ryobi zauber CR 2000. Mi-a placut si mi-am mai luat si de 3000.Merg superbine si acuma dupa cateva sezoane de voblereala pe somes si cateva iesiri pe dunare. Apoi am dat de seria GT de pe nordfishing, sunt foarte multumit de ele. Anul asta am gasit zauber LT, care mi se pare fix ce trebuie la spinning la noi pentru toate speciile, mai putin dedicat la somn.

Eu le si servisez de noi, le desfac, le curat, pun vaselina cu ptfe, ung bine rulmentul galet cu vaselina (nu ulei, uneori si in rulment fortez unpic de vaselina) .... consider ca am grija de ele.

Schumi

Stiuca
Pentru mine, cel putin la mulinetele de spinning exista doar Shimano si atat, sunt mai "fixist". Am avut si zaubere in trecut, foarte bune si acelea la momentul respectiv.
Si cu siguranta gresesc, stiu, daca nu incerc nu am cum sa ma conving de calitatile mulinetelor din portofoliul altor brand-uri.
In schimb recuperez la lansete, 2-3 modele pe an schimb lejer, acolo inca nu am dezvoltat vreo pasiune pentru ceva anume. Inca.

Espasia

Somn
Pai ... Am un fix sa am combouri, fiecare lanseta cu mulineta ei.

Apoi am mereu o titulara si un backup ....

Nu esti singurul.....Din pacate..... :(. Si chiar trebuie reconsiderat subiectul - daca te lasă sufletul.

Macar eu merg doar cu barca, si acolo merg cu 3 titulare indiferent ca merg la Lac Munte, Baraje pe Olt sau alt râu mare, sau in Deltă.
Si asta daca nu merg in barca lui Wolf, care impune ca oaspeții sa aiba doar 2 bețe maxim..... crybaby----->clapping bucuriemareroflmaooo.
Uneori îl mai fentez......și ma acceptă, da' nu prea îmi iese de fiecare dată (și cata dreptate are jos palaria, dar nu ma lasă sufletul sa le țin pe uscat naughty)

Asa că.....

Alex D.

Biban
Pentru mine, cel putin la mulinetele de spinning exista doar Shimano si atat, sunt mai "fixist". Am avut si zaubere in trecut, foarte bune si acelea la momentul respectiv.
Si cu siguranta gresesc, stiu, daca nu incerc nu am cum sa ma conving de calitatile mulinetelor din portofoliul altor brand-uri.
In schimb recuperez la lansete, 2-3 modele pe an schimb lejer, acolo inca nu am dezvoltat vreo pasiune pentru ceva anume. Inca.
Dupa ce am trecut si eu prin multe Daiwa, subscriu acum, sunt fan convins 100% shimano si asta nu pentru ca imi place mie cum arata (chiar arata bine rau), dar prin prisma faptului ca sunt adevarate "Work Horse" mulinetele de la shimano, cel putin Stradic si TwinPower (ce am eu). Am dat multa vreme cu mulinete de 2500, de 1 an am alternat si cu Twinpower 4000 FD, nu ma mai pot intoarce varianta de 2500, mai ales ca anul asta mi-au intrat niste somni frumosi care m-au prins cu acest twinpower pe care vreau sa-l laud maxim, mi se pare o mulineta de exceptie.

Sus