prietenila
Biban
Eu am o daiwa fuego (atenție ca nu are ulei cât trebuie de la fabrica ) și un bat de la arrow modelul Air Pro de 2,43 m !
Regret ca nu sunt de acord. Amicul cu care pescuiesc eu, in principiu pescuim aproape numai impreuna (mai des eu si singur), are un Ryobi Zauber de 4000, dupa 1 an de spinning pe lac, mulineta a inceput sa ..."caraie", se simte nasol in recuperare, n-as putea pescui deloc cu ea, e super stresant, o duce la garantie saptamana asta. Stradicul meu de 2500, care a fost, saracul, chinuit la propriu, scos agataturi cu el, dat si cu bile de 16+guma, dupa aproape 2 ani de munca asidua merge mai bine ca atunci cand era nou, a cumparat-o un amic care o munceste si mai rau decat am muncit-o eu. Deci da, nu recomand nimic sub Stradic, mi se pare "economie" paguboasa.Ryobi Zauber 2000....(si o lasi in testament pt. nepoti.)![]()
Pai cum poti sa imi "garantezi" cand tocmai ti-am spus de experienta de mai sus?! Crezi ca eu ma iau dupa "garantiile" de pe net vs ceea ce vad in realitate? Eu mi-am expus experienta si care au fost conditiile de exploatare, Stradicul ala e tanc, zaberul "caraie".Am 2 zauber clasic demultisor, 3 zauber GT, 3 zauber CR si 6 Zauber LT. Mai am 2 daiwa hypercustom si 1 penn slammer.
Iti garantez ca zauber e una din cele mai reusite mulinete in categoria lor de pret si de departe cea mai rezistenta/robusta. La mine a ingropat cateva daiwa si shimano. La fel ca toate au nevoie de unpic de grija, curatate si unse.
Dumnezeule! Da ce faci cu atatea?Pai nu radeti ca am ... 19 lansete deci imi mai trebe 2 ...
Același pitic îl am și eu, fiecare lanseta cu mulineta aferenta.Pai ... Am un fix sa am combouri, fiecare lanseta cu mulineta ei.
Apoi am mereu o titulara si un backup ....
Pai ... Am un fix sa am combouri, fiecare lanseta cu mulineta ei.
Apoi am mereu o titulara si un backup ....
Dupa ce am trecut si eu prin multe Daiwa, subscriu acum, sunt fan convins 100% shimano si asta nu pentru ca imi place mie cum arata (chiar arata bine rau), dar prin prisma faptului ca sunt adevarate "Work Horse" mulinetele de la shimano, cel putin Stradic si TwinPower (ce am eu). Am dat multa vreme cu mulinete de 2500, de 1 an am alternat si cu Twinpower 4000 FD, nu ma mai pot intoarce varianta de 2500, mai ales ca anul asta mi-au intrat niste somni frumosi care m-au prins cu acest twinpower pe care vreau sa-l laud maxim, mi se pare o mulineta de exceptie.Pentru mine, cel putin la mulinetele de spinning exista doar Shimano si atat, sunt mai "fixist". Am avut si zaubere in trecut, foarte bune si acelea la momentul respectiv.
Si cu siguranta gresesc, stiu, daca nu incerc nu am cum sa ma conving de calitatile mulinetelor din portofoliul altor brand-uri.
In schimb recuperez la lansete, 2-3 modele pe an schimb lejer, acolo inca nu am dezvoltat vreo pasiune pentru ceva anume. Inca.