Shimano yasei pike spinning 210 20-60gr din 2 bucati

Bucu

Oblete
Salutare băieți, vad ca ați testat destule bețe.... Vreau și eu părerea voastră despre acest băț. Îmi trebuie un băț mai tare cu care doresc să pescuiesc din barcă la stiuca și șalău. Bățul îmi place la nebunie cum arată și pare ce trebuie. Voi ce ziceți?
 

manns

Stiuca
Nu gresesti , am vazut ca astea noi au tot HPC100 dar "nano" fata de "biofibre" la modelele precedente. Mai era interesat shogunu65 de unul, poate a ajuns prin magazin sa-l pipaie si iti poate da mai multe informatii. Eu asa cum am mai spus am "un Aspius" dar nu are nicio legatura cu pescuitul cu voblere la avat , e rigid, numa bun de softuri. Am tot citit ca si-ar fi bagat nea Loomis "coada" si pe la betele Shimano si posibil ca acel "pike" sa poata fi pescuibil cu voblere la stiuca.
Vad ca pe Shimano Europa sunt puse http://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/eu/en/homepage/Searchpage.html?search=yasei
E adevarat ca modelul respectiv e trecut doar la cele de casting.
 

Bucu

Oblete
Cu primul drum la București vreau sa l pipai puțin.... Numai ca nu ai cum sa ți dai seama pana nu l bagi la pescuit..... Din punctul meu de vedere face parte din lista următoarelor bețe care îmi trebuie... Menționând ca pescuiesc din barcă și am nevoie de un băț care sa ducă maxim 40 de grame... Asta în condiții foarte rare...
 
Salut. Eu nu sunt in țară și nu am ajuns la totalfishing. Au pe stoc un light dropshot de 240, 7-21g. Pe mine nu asta light mă interesează ci modelul Zander 270h, care nu l am văzut prin Romania. Daca ajung la magazin o sa revin cu un mesaj.
 

Bucu

Oblete
Salut. Eu nu sunt in țară și nu am ajuns la totalfishing. Au pe stoc un light dropshot de 240, 7-21g. Pe mine nu asta light mă interesează ci modelul Zander 270h, care nu l am văzut prin Romania. Daca ajung la magazin o sa revin cu un mesaj.
Merci frumos... Dar a fost deja un prieten la București și din păcate nu corespunde cerințelor mele... E prea tare... Adică începi de la minim 30 de grame ca să lanseze bățul.... Eu pescuiesc pe Olt din barcă și ma gândeam la un băț care sa aibă acțiune de maxim 40 de gr și lungime de 2,10....momentan am un dragon z series 2.13 7-28 care își face treaba până la 25 de grame.. Oricum merci frumos.
 

Aurel

Somn
Am fost săptămâna trecută si am pipait cele două bete Yasei Pike de 2,10 si 2,50, sunt într-adevăr destul de rigide, usoare, cred ca se încarcă de undeva de la 30 de grame in sus, dar ca acțiune sunt cam un moderat fast. Mie unul nu mi se par potrivite de jig si clar nu pentru ce vrea colegul Bucu pentru ca sunt mult prea puternice, cele Zander nu sunt pe stoc, iar modelul Drop shot este prea light si parabololic. Cam a fost impresia pe care mi-au lasat-o.
 

Steelheat

Oblete
Bucu, treaba nasoală cu bățul de știucă. Vezi dacă ai unde sa vezi lanseta asta http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapture-sothis-s702m-213m1035g-p-75606.html, e moderat rapidă și s-ar putea sa fie ce trebuie pentru tine. Lansetele de crank, cum are adiwolf îți plac ca acțiune?
Am mai zis, cautand un bat "pt stiuci" acum 2 luni, am gasit referiri la sothis.
Nu am gasit la TF ( am luat un rapture...ceva marin, de 7...pana la 35g..pt barca) dar am gasit-o la fishing mall.
Nici pe spate nu m-a dat ca si bat dar cel mai important e ca era stramb rau blankul. Am intrebat oamenii de acolo daca mai aduc si ziceau ca probabil, din ce au vazut ei, de regula problema persista pe toata seria...adica daca una e stramba e destul de probabil ca toata seria de blankuri sa fie predispusa la asemenea probleme.

Nu stiu cat adevar e in treaba asta insa mi-am amintit la la TF in magazin pusesem ochii pe varianta aia "marin" ceva mai light si am ales versiunea mai puternica fix pt ca cealalta era lucrata prost...acea atata rasina la inele ca te lua mila, neam prost.


Recomand deci atentie mare la betele rapture..unele blankuri sunt interesante( mai de tavaleala imi par) si componentele bunicele insa de multe ori cotrolul calitatii lasa mult de dorit.

In schimb, am ajuns pe la Arrow si am gasit Finezze spin de la SavageGear. Pe cele scurte le-am frecat pe toate si am ajuns sa am doua din ele. Blankuri conice, sarmoase si totusi nu superagresive, actiune spre fast, destul de senzitive... nu am vazut din vreo 6-7 savage-uri diverse unul stramb, cu inele aliniate ca Centura lui Orion samd.
Am 7-25 si 4-18( pe care l-am folosit mai frecvent).
Nu stiu daca se potrivesc pescarului, conditiilor samd insa cred ca merita comparate.

Singurul minus pt mine e mandrina care nu prea e vreo senzatie..sta bine in mana samd insa nu prea ofera o prindere ferma uneori parca simt ca ceva nu e in regula acolo.
 

Aurel

Somn
E "moale" pentru jig, cel puțin mie asa mi s-a parut. E doar o opinie, am pus mana pe bat, l-am scuturat de câteva ori, dar pare moderat, cred ca nu prea e de jig. Si din ce inteleg vrei un bat de jig pentru salau si stiuca si are si cam putine inele
 

Bucu

Oblete
Aurica... Până nu pui mulineta fir jigul și arunci cu el în balta nu ai cum să știi... Vine sezon nou... Vin modele noi de lansete... E bine sa fie lista cât mai mare ca să avem de unde alege
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Aurica... Până nu pui mulineta fir jigul și arunci cu el în balta nu ai cum să știi... Vine sezon nou... Vin modele noi de lansete... E bine sa fie lista cât mai mare ca să avem de unde alege
Nu procedezi bine. Stabileste bugetul, apoi ceri info despre optiuni
 

Aurel

Somn
Bucu, nu zic ca Black arrow nu e un bat bun, dar din punctul meu de vedere nu e pentru jig. Am avut Black arrow si l-am incercat, nu e pentru jig si are doar 6 inele, eu zic ca sunt putine. Noul Black arrow G2 nu l-am avut, dar am pus mana pe el si mie nu mi-a placut, e bun cred de reactive la stiuca, dar nu la salau. Sti ca am incercat multe bete, ca multe le-ai si văzut. De la Sportex de jig mi se pare doar Hydra speed si din ce am citit pe site la ei pretabil pare si Sportex Absolut NT, care o sa apara in 2019, ambele sunt extra fast. Din ce am văzut la ei doar cele ex fast sunt cam ce vrem noi pentru salau. Cele Zander date de ei mie mi se par cam moderate.
 
Sus