Si totusi....se vrea a se face ceva!

  • Autor subiect Doarunpescar
  • Dată creare

adiwolf

Moderator
Membru personal
Americanii au înțeles un lucru - resursele acvatice și animale nu sunt nelimitate !
În plus de asta, sunt conștienți ca protejarea acestora aduce beneficii și valoare mult mai mare, decât exploatarea lor sălbatică.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Cu toate acestea un lucru se iveste de aici: Trebuie sa existe personal însărcinat cu paza, protectia si mai ales sanctionarea conform legii a celor ce incalca exploatarea faunei. Ca e de la politie, jandarmerie, anpa eau mai nou asociații, nu imi pasa chiar asa de mult.
Dar pana acum primele trei nu au facut nici cat negru sub unghie in privinta asta. Asa ca de undeva trebuie sa inceapa o schimbare, ca eu nu vad curand suplimentarea nr de polițiști si jandarmi strict pentru paza apelor...
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
AlexH
Alex, tu te gandesti si te raportezi tot timpul la apele "gestionate" de asociatia voastra - sper ca ai retinut ghilimelele !
poate si cand spun poate, am mari retineri, ca pe zona voastra veti reusi sa dati niste sanctiuni si sa faceti ceva bun pentru pescarii din zona - desi pana acuma nu ati reusit mai nimic, din varii motive, iar pescarii vostrii inca migreaza pe Olt in jos
dar cum iti inchipui tu ca va reusi cineva, sa zicem X din asociatia Z care are in gestiune barajul de la......................Draganesti, Olt, sau Rusanesti/Babiciu, ori de ce nu, Zavideni - Mamura (a se citit aproape orice lac de acumulare pe raul Olt de la Valcea in jos) sa controleze si sa aplice cuiva o sanctiune cu gandul ca va mai reveni in zona ?!!
iti spun eu ca fara Jandarmi (atentie nu am spus Politie, pentru ca de regula asta este din zona si se cunosc bine intre ei) nu mai calci pe acolo daca nu vrei sa te manance pestii
iar daca nu crezi, vezi ca ai niste viteji din zona voastra care au crezut ca sunt zmei si fac ei legile pe acolo - interseaza-te la ei si vezi ce spun

lucrurile astea sunt valabile cam peste tot unde comunitatile sunt mai izolate, sarace, cu nivel de cultura redus, deci cam 70% din Romania necajitrau
 

Mariandan

Salau
Plecat din țară, bravo.... politica struțului și maximul de egoism, "să-mi fie mie bine".
Și în Grecia se plângeau oamenii ca nu mai este pește cum era acum 10 ani, și vorbim de mare, luciu de apă mult mai mare decât ce e la noi. In Bulgaria, Moldova și in alte țări fenomenul este întâlnit, nu cred că doar braconajul este de vină, distrugerea habitatelor este cauza principală în opinia mea. Toate se leagă, stropești pomii pt dăunători dar mor și alte insecte, se împuținează și păsări care le-ar fi consumat, șamd
Omul a devenit lacom, vrea mult mai mult și cât mai ușor, fără muncă, fără efort, de parcă ar trai veșnic.
Off topic: cred că lucrurile sunt mult prea tare stricate ca să se mai poată face ceva, omenește vorbind, in afară de distrugerea materială, jaful palpabil ce s-a făcut în țară, o distrugere mult mai gravă a avut loc și anume a conștiinței, dragostei de țară, a mentalității tinerilor și nu numai a lor. Iar dacă generațiile care vin nu mai au dorința de a sacrifica ceva, oricât de mic, pentru binele țării atunci nimic nu se mai poate repara. Trebuie o schimbare radicală a modului de gândire, o trezire a conștiințelor.
Până atunci tot ce putem face este ca în cercul nostru, în familie, să fim așa cum trebuie sa fim, să ne învățăm copii dragostea, responsabilitatea, cinstea, toate celelalte valori morale, pentru ca atunci când va veni momentul sa fie cine să înceapă sa clădească iarăși o țară normală.
PS: m-am uitat la interviu Tucker Carlson cu președintele San Salvador, exemplu de urmat și lecție de învățat.
"Cine are urechi de auzit să audă ".
Salut.Presedintele San Salvador este un exemplu demn de urmat,dar nu si tu.Este usor de scris "am gresit"dar tu nu poti
 
Ba pot spune că am greșit, este un exemplu și aici pe forum dacă vrei sa cauți, dar acum nu știu să fi greșit. Nu te am făcut struț, adică e puerilă afirmația ta, atitudinea struțului este un fel de-a spune, o vorbă din popor dacă vrei, pt cei care se prefac că totul e bine pt toți dacă e bine pt ei. Atât și nimic mai mult.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
parasutist !
o specie invaziva cu un mare potential de contaminare
la noi sunt atat de banali incat lumea crede ca asa se pescuieste normal
 

Maniacs

Salau
Clar ... Din păcate și ei consideră că pescuitul la parașută e ceva normal ...
Așa cum era pe vremea noastră la o undiță de alun sau vreo trestie ....
 
Reciprocitate este doar unde sunt acorduri de reciprocitate încheiate între asociații. În rest nu.

Aici cred că e marea neînțelegere generatoare de abuzuri.

Reciprocitatea menționată în permis este un principiu, nu un document/înțelegere/acord/etc, toate asociațiile au apele contractate de la ANPA, faci permis la una, pescuiești la oricare, pe bază de reciprocitate.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
cam asa ar trebui sa se citeasca si sa se inteleaga legea, doar ca unele asociatii nu vor acest lucru.
cata dreptate au............habar nu am, probabil ca cele care vor si pot sa faca ceva, chiar sunt indreptatite sa fie suparate, dar...................pana mea, ce vina au pescarii in toata treaba asta?!!
TOATE asociatiile care au concesiuni ale resurselor acvatice, recte pescuit recreativ, au castigat acest drept pe baza unui plan de management cotat / punctat de ANPA, la fel pentru toata lumea !
asadar, se presupune ca fiecare asociatie, este obligata sa faca cam acelasi lucru pe apele concesionate, deci reciprocitatea ar trebui sa nu fie o problema pentru nimeni.
ca unele asociatii incearca sa mai faca cate ceva de banii luati pe cotizatii si altele nu, este problema lor si a ANPA care tolereaza acest lucru cu buna stiinta.
Agentia asta nu a produs nimic benefic pentru pescuitul recreativ, s-a pus accentul pe pescuitul comercial, dar in realitate pescuitul recreativ genereaza cele mai mari si multe venituri catre buget in comparatie cu pescuitul comercial - insa din pacate interesele si reprezentarea la nivel legislativ sunt net superioare pentru pescuitul comercial.
cei care ar putea sa miste cate ceva si sa se faca auziti - pescarii de competitii, organizatorii de concursuri si competitii, sponsorii lor, magazinele, pentru ca acestia sunt cei mai vizibili si conectati cu interesul pescuitului recreativ - NU fac nimic !!!
de ce?! as avea cateva supozitii, dar chiar nu mai vreau sa dezvolt si sa ma implic pe acest subiect, pentru ca personal consider ca vina majora a situatiei actuale este a noastra a pescarilor recreativi, majoritari.
data viitoare cand va mai supara sau intristeaza cate ceva legat de pasiunea voastra, pescuitul recreativ, intrebati-va introspectiv, ce ati facut voi ca sa schimbati lucrul care va deranjeaza / supara
 

Tavi

Biban
consider ca vina majora a situatiei actual este a noastra a pescarilor recreativi, majoritari.
data viitoare cand va mai supara sau intristeaza cate ceva legat de pasiunea voastra, pescuitul recreativ, intrebati-va introspectiv, ce ati facut voi ca sa schimbati lucrul care va deranjeaza / supara
Sad but true, vorba lu' Metallica.
 
Sus