Statia 11 - drum acces

LukeS

Biban
Va salut,

Anul asta mi-am propus sa ajung la o partida de stiuca la Statia 11. Pentru a mai reduce costurile de transport, ma gandeam sa incerc sa merg cu masina pana la Chilia Veche. Stiti daca drumul e practicabil? Daca da, merge doar 4*4?

Multam!
 

shogunu65

Stiuca
Daca ne intrebi de drumul pana la Chilia raspunsul este da, este practicabil indiferent de auto (sper ca nu te duci cu vreun Lamborghini). Exista un drum pietruit care este practicabil in orice conditii, dar sunt portiuni unde mergi cu 20-30 km/h (gropi mici si dese). Daca nu ploua exista variante pe langa drumul de piatra (pe camp) pe care poti merge cu 50-60 km/h. O prima varianta in caz ca nu ploua ar fi sa scurtezi drumul de piatra, facand dreapta imediat dupa podul de pe Sireasa. Mergi pe digul de pamant pana la intersectia Sireasa cu canalul 36, apoi pe langa 36 pana la iesirea in bratul Chilia. Drumurile pe digurile de pe langa Sireasa si 36 sunt acceptabile, dar de pamant, daca ploua 3-4 zile nu prea mai sunt practicabile.
 

nepotu

Biban
Salut LukeS !

Am vazut aici ca au fost facute ceva lucrari la drumul Tudor Vladimirescu - Chilia Veche. Personal, ultima data l-am parcurs cu masina acum 4 ani. Ce pot sa iti spun e ca drumul pietruit te cam scapa de pietrele la rinichi. Anul acesta, in mai, cand am fost la Statia 11 am preferat sa mergem pe apa (4 persoane). Nu stiu care e starea drumului din Chilia Veche pana la Statia 11, pentru ca nu l-am parcurs cu masina pana acum, dar poate sunt colegi care l-au parcurs recent.
 

LukeS

Biban
Multam fain de informatii. Da, ma gandeam sa lasam masina la Chilia Veche si apoi sa mergem pe apa cu barca celor de la Statia 11.
 

nepotu

Biban
Masina am lasat-o in parcarea de langa ARBDD Tulcea (10 sau 20 lei/zi). De acolo am mers cu barca unui localnic (recomandare de la Statia 11).
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
hai ca sunt curios,
care ati fost de curand, detaliati putin si conditiile de cazare / mancare si de pescuit
 

nepotu

Biban
Eu am fost in prohibitie (mai) alaturi de 3 colegi. Din amintiri costurile au fost asa:
- transport Tulcea - Statia 11 (600 lei/drum): 150 lei x 2 (dus-intors)
- cazare in camera dubla + 3 mese + pescuit in incinta de stiuca (2 persoane in barca de fibra cu motor electric): 600 lei/zi (cred ca 300 era taxa de pescuit + barca)

Feedback:
- Cazarea ok, curat, apa calda, caldura, etc.
- Mancarea foarte buna si suficienta (puteai sa mai ceri daca nu te saturai fara costuri suplimentare)
- Conditiile de pescuit foarte bune: barcile mereu curate, cu acumulatorii incarcati (in caz ca ramaneai fara "corent" puteai suna si ti se aducea pe balta un nou acumulator incarcat)
- Pestii erau ceva cam apatici si dintoasele mari nu puneau gura (mai mult dadeau cu botul in naluca) si te enervau cand plecau cu valu-n cap (cand treceai cu barca pe langa ele). Chiar si asa am reusit sa pacalim cateva in fiecare zi.
- Balta de stiuca este in mare parte "open", cu stuf si ceva canale in partea opusa cladirilor si apa nu foarte adanca (pana in 2m).
- Se poate opta si doar pentru cazare si pescuit pe natural (au si cateva barci de inchiriat)
 

Espasia

Somn
cred ca 300 era taxa de pescuit + barca
De echipaj (doua persoane) sau de fiecare persoana?

Multumesc.

Caci pentru 3 mese si dormit/persoana am inteles ca costa 300 lei/zi

Cu stima.

PS Ultima data am fost acolo in octombrie 2013. Erau ok si atunci, cazarea si masa. Nu am pescuit pe incintă, doar m-am cazat acolo. Stiu ca aveau mașinuțe electrice sa te duci la locul de imbarcare. Parca aveau doar un lac de știuca, restul erau lacuri cu crap/caras/platica.....etc. Nu stiu poate gresesc.
 

LukeS

Biban
M-am intors de la Statia 11 sau altfel spus: Am fost, am vazut, nu prea am prins (dar nu fiindca nu ar fi peste)

Sa va zic ce gasiti pe lac, ca sa stiti la ce sa va asteptati. Nu am avut sonar la noi si va zic din ce am gasit pescuind si sondand cu ancora.

Lacul e dreptunghiular si l-am estimat la 40 ha suprafata, inclusiv nuferi/stuf. Apa nu e adanca, canalul perimetral are max 1.8 m (noua ne-a si scazut apa peste noapte, desi era deja sub nivel - avand in vedere ce se vede ca linie de nivel pe mal/stuf). Cum se pleaca de la ponton, pe latura stanga a lungimii lacului este o zona de cocioc pronuntat, ce se intinde pana in zona de stuf din spate (gasiti pe google maps poza cu apa scazuta). Cand am fost acolo, cociocul nu cred ca trecea de 60 cm coloana de apa in zona laterala, care e putin mai adanca, si 20-30 de cm in zonele mai putin adanci.

Gasiti si petice de nuferi pe latura dreapta si in zona centrala, care sunt zone de interes si zone de "plaja" cu substrat mai tare (in preajma nuferilor), care cred ca ar putea tine peste, mai ales daca se hranesc activ. Vegetatie submersa nu tin minte sa fi vazut, dar era relativ multa materie vegetala moarta in anumite zone de substrat.

Sunt si zone de "ghiol" ascunse in stuf, noi am ramas suspendati cu barca pe cocioc intr-un intrand de genul acesta. Acolo nu am reusit decat sa speriem pestii, fiind apa atat de mica.

Pe scurt:
- Fara offset e greu
- 5 gr la jig mi s-au parut multe
- E si salau in lac, dar nu stiu unde ar putea sa stea
- Nu aveti incredere in aplicatii meteo
- Chiar si motorul electric sperie pestii
- N-ar fi rau sa luati o ancora de 5 -7 kg de acasa.
 

Wurger

Somn
Cu mașina, dar e complicat după ce ieși din Chilia. Adica trebuie să alegi potecile bune. Trial & error sau vorbești acolo să iasă cineva să-ți arate.
 

nepotu

Biban
Se poate ajunge, dar nu-ti recomand. Ultima data cand am parcurs drumul de la Tudor Vladimirescu pana la Chilia am facut aproape 2 ore pe cei ~70 de kilometri. E bun drumul daca ai pietre la rinichi... Stiu ca anul trecut erau in plan ceva lucrari de "refacere" a drumului, insa nu ma astept la minuni.

PS: Statia 11 e acum administrata de Sylvan Remetter.
PS2: Anul trecut am avut surpriza sa aflam cu 24 de ore inainte de iesire ca in perioada in care aveam noi rezervare urmau sa mute pestele din balta de stiuca intr-o incinta noua, tot din Statia 11.
 

Wurger

Somn
Se poate ajunge, dar nu-ti recomand. Ultima data cand am parcurs drumul de la Tudor Vladimirescu pana la Chilia am facut aproape 2 ore pe cei ~70 de kilometri. E bun drumul daca ai pietre la rinichi... Stiu ca anul trecut erau in plan ceva lucrari de "refacere" a drumului, insa nu ma astept la minuni.

PS: Statia 11 e acum administrata de Sylvan Remetter.
PS2: Anul trecut am avut surpriza sa aflam cu 24 de ore inainte de iesire ca in perioada in care aveam noi rezervare urmau sa mute pestele din balta de stiuca intr-o incinta noua, tot din Statia 11.
Eu chiar atunci am fost. Seca balta principala.
Presupun că au terminat până acum, cu toate că am văzut că el era săptămâna trecută pe la Balaton, la crap.
Dar drumul e de beton cu ceva spărtură de piatră destul de ascutită pe porțiuni. Nu poți merge cu 90 la oră, dar se merge bine.
 
Sus