Strune bune la stiuca

Claudiu

Administrator
Membru personal
Colegii care pescuiesc la stiuca mai des, ce struna folosesc? Pentru mine cea mai buna s-a dovedit struna de la Finn-Tastic (adica cea de aici: https://spinningshop.ro/struna-finn-tastic-canada-7-strand-leader-45-cm.html), niste strune extrem de maleabile si care nici macar o singura data nu m-au dezamagit in senul ca s-au desfacut la agrafa sau vartej, nici macar nu au ruginit. Spre exemplu am folosit o struna 2 ani de zile impreuna cu lanseta pe care o folosesc din barca, astfel nu aveam cum sa o pierd. Cum nu se mai gasesc si oricum erau cam scumpe astept pareri cu strune de firma sau facute manual de voi, nu conteaza ca sunt din otel multifilar sau monofilar sau din fluorocarbon. Din start sa excludem strunele care au memorie si raman in diverse forme. Pentru cei care pescuiesc cu strune facute din fluoro, ati avut surprize cu ele? Ce grosime de fluoro folositi astfel incat sa nu influenteze prea mult naluca? Care au fost dimensiunile stiucilor prinse cu ele si cum se comporta? Poate cineva mai priceput ne si invata cum sa le facem astfel incat sa nu mai duc grija lor

adiwolf

Moderator
Membru personal
Finn-Tastic chiar erau/sunt fantastice insa cu toate astea am avut o surpriza extrem de neplacuta
intr-o partida pe Scorei, pescuind la stiuca cu lingura grea aproape de fundul apei am avut un atac naprasnic, am intepat si..........stupoare, zeroooooo asta desi am simtit perfect cum am dat teapa foarte bine si am intepat peste mare socsigroaza
recuperand, initial am crezut ca a tait cumva sau a rupt firul textil dar spre surprinderea mea am constatat ca defapt se rupsese agrafa de prindere a nalucii capzid
probabil ca din cauza multor folosiri (aveam struna respectiva de mult timp!) a ciclurilor repetate de inchidere si deschidere a agrafei, sarma respectiva a cedat
atentie mare deci, verificati nu numai struna, dati atentie si agrafei si in general intregului ansamblu, nu se stie niciodata cand veti pierde captura vietii !!! crybaby

Claudiu

Administrator
Membru personal
Spre exemplu as fii curios @Nasolu , @Alin Ms voi ce strune ati folosit la crocodilii aia?

cu toate astea am avut o surpriza extrem de neplacuta

Pfff pacat, eu am tras foarte, foarte puternic cu mana de struna agatata sub apa si nu am reusit sa o rup, cu toate astea pot aparea surprize e clar. Mai ales la agrafa si vartej. Si zici ca era mare ah? amaaaazed

Ultima editare:
A

Alin Ms

Guest
Spre exemplu as fii curios @Nasolu , @Alin Ms voi ce strune ati folosit la crocodilii aia?

Pfff pacat, eu am tras foarte, foarte puternic cu mana de struna agatata sub apa si nu am reusit sa o rup, cu toate astea pot aparea surprize e clar. Mai ales la agrafa si vartej. Si zici ca era mare ah? amaaaazed
Eu folosesc leader fluorocarbon de 0.45 de vreo 3 ani. Ceva de pe cabelas. Nu am avut taieturi in ciuda drilurilor lungi si a momelilor mici inghitite pana in fundul gurii.

D

Deleted member 13

Guest
@Claudiu
am martori, eram cu Zamfi in barca !
Mah ca sa fim corecti pana la capat eram langa el ,dar in alta barca! A mea!roflmaooo
Si ,da, l-am vazut cum a dat tzeapa si am vazut si agrafa desfacuta! A fost stiuca ! Mai ales ca era Claudiu in anul ala ...thumbup
Ca pana atunci m-a tot criticat cand i-am spus ca am avut agrafe desfacute si strune rupte...Durereeee

Claudiu

Administrator
Membru personal
@Alin Ms confectionezi struna din fluoro sau pur si simplu o folosesti ca leader? Daca da, ce bride/vartej/agrafe pui si cum?

Nasolu

Salau
Monofilament 0.80 prins de textil cu un vartej mic si direct nod pe jig,fara agrafa si chestii d-astea de mai multiani!Nasol e ca mi l-a taiat si p-asta,o singura data ce-i drept si doar din intepatura!

A

Alin Ms

Guest
Am avut si eu o perioada cand foloseam mone de 0.60 si ziceam ca diferenta intre fluoro si mono e vrajeala de la prezentare... asta pana mi-au taiat 2 marlite sub kg inainte sa incep drilul.

kingofbeasts

Rod Builder
Ca idee stiuca mica taie cel mai des , cel mai repede si cel mai usor ; alea mari sunt mai usor de scos. ;)
Apoi , strunele va recomand cu caldura sa vi le faceti voi si preferabil sa fie mai lungi, eu merg pe minim 40cm dar cel mai des am 60cm-1m.
Cu ceva ani in urma , am testat multe strune gata facute in cautarea strunei perfecte si am avut surpriza sa constat ca rar cate una care sa tina la mai mult de 4 kg forta la proba cantarului.
Am descoperit apoi la sugestia unor amici si colegi de forum (pe alt forum) astea :
http://www.basspro.com/Terminator-Pro-Series-Titanium-Leader-Wire/product/30727/
Sunt cred vreo 5 ani de atunci si doar astea le-am mai folosit c strune in varianta de 20 si 30 de livre .
Doar de vreo doua ori , ramanand in pana de Terminator in plin sezon, am gasit o varianta de rezerva care este asta si care s-a comportat aproape la fel de bine :
http://fishingstore.ro/index.php/th.../id/1033/s/struna-bungee-steel-cormoran-3-5m/
La jigging in schimb, dat fiind faptul ca nu doar stiuca e vizata si ca gumele nu-s chiar asa de scumpe , folosesc Fluorocarbon de 0,50 si 25 de lbs mai exact asta :
http://www.geartechreviews.com/prod...eries-fluorocarbon-fishing-line-economy-spool
Nu-i tocmai ieftin dar merita fiecare cent avand in vedere ca , cu cel de 0,50 am prins de la cleni si bibani pana la somni din clipuri si am avut parte doar de vreo 2-3 taieturi in 3 ani (marle mici au taiat)

Claudiu

Administrator
Membru personal
A folosit cineva si flouorocarbon de la Seaguar? Daca da, ce model? @kingofbeasts multumim de opinii, sunt sigur ca sunt bune doar ca e cam dificil sa le aduci si cam dureaza. Daca le gasesc, chiar o sa imi iau

D

Deleted member 13

Guest
Eu am Seaguar Red Label de 0,40 parca. Zic ca e bun .Nu am prins insa marle cu el ! Si spun asta pentru ca King are dreptate ca stiuca mica taie mai repede ca balaurii ...Probabil sunt dintii mai apropiati roflmaooo Oricum mai am vreo 2-3 m de Monopike de 0,45 pentru care garantez!

A

Alin Ms

Guest
Eu pt asta pot sa garantez.... asta pt ca eu nu mai am pike mono decat ala de 50 lbs... foloseam ala de 20 lbs si la spinning si la fly dar toate lucrurile bune se termina...
DSC01063__90194__15507.1344919186.400.400.jpg

Septimiu

Salau
Fiind primul meu post pe Spinning Club, profit de ocazie sa va salut.
A folosit cineva fluorocarbon de la Savage Gear? Am nevoie de un fluorocarbon pentru struna si nu stiu ce sa aleg sa si gasesc rapid nu pe comanda din afara tarii ca dureaza mult prea mult.

D

Deleted member 13

Guest
Salut Septimiu si bine ai venit! Te pregatesti de o toamna pe Radesti ?thumbup

G

George1985

Guest
Salutare
Varivas Dead or Alive de 0.35-0.40mm ar trebui sa fie suficient.
Eu nu as face experimente cu firme aparute peste noapte, la produse care conteaza!
De la ei m-am convins la calitatea textilului Savage Gear Finesse...o petarda de fir!

Septimiu

Salau
Merci Zamfi, Ma pregatesc pentru Radesti dar pe Sacalaia. zimbettt Din cate am inteles pe Radesti nu prea este loc de cei care dau la stationar (mai ales in weekend) asa ca astept sa vina frigul sa se termine cu stationarul si apoi intru pe "teren".
A mai folosit cineva Varivas? Pe unde l-am gasit, am vazut ca nu trece de 0.33 grosime si nu prea este pe stoc. Eu as vrea un fir pe care sa il pot avea pana la sfarsitul saptamanii...

Sus