Strune bune la stiuca

kingofbeasts

Rod Builder
Dar in mediu opac, unde defapt nu e nimic de vazut, nu cred ca vede ca nu are raze X.
Probabil ca mărețul pește depisteaza guma tremuratoare care ciocaneste pe substrat, printr.un cumul de simturi, apropiindu.se din ce in ce mai mult si fara a fi deranjat de alti pesti care nu sunt activi in conditiile alea si in niciun caz, pe fundul apei, in nisa ecologica a salaului si somnului.

Caline, daca ar fi asa, n-ar mai conta culoarea gumei in mediu opac si totusi, daca stai sa dai la salau pe apa tulbure, o sa vezi ca are anumite preferinte de culoare cand papa. Vorbesc din incercate si du doar odata, intamplator ci in nenumarate rinduri. Aceeasi guma(producator+model), aceeasi marime, 3-4 culori si numa una din le prindea. Prin urmare, dpmdv nu era vorba de celelalte simturi ci doar de vaz.
Aceeasi discutie a fost si cu privire la somn pe alte forumuri si totusi, s-a constatat ca si " orbul " ala ataca cu precadere tot numa unele dintre culori (si noaptea si-n apa tulbure)

miker2ka

Stiuca
Domnilor, FC de 0.50 la taiat cumatra. Momentan folosesc 0.90, nu am avut taietura dar pare cam gros... ma gandeam sa trec pe 0.70.
Ce experiente aveti cu 0.70?

D

Deleted member 13

Guest
Depinde de FC , de cum a inghitit , cat ai tinut-o in drill...Eu am folosit azi de 0.50 cred , ceva strune gata facute, ieftine, de Energofish .Si azi si miercuri.Dupa vreo 6 pesti , destul de respectabili , inca mai pot folosi struna.Dar , dupa mine, marlele taie mult mai repede ca stiucile mature.Si , nah se intampla.Un fir de 0.70 va influenta o naluca usoara.Unul de 0.90 este fabulos pt mine! Nici la somn nu dau cu asa ceva...Atunci mai bine wolfram , kevlar , etc.Zic si eu.

D

Deleted member 13

Guest
Atunci ai avut ghinion.Cum am zis , se intampla.Da cu mai gros si esti linistit.0.70 mi se pare suficient.

La mine FC de 50 e taiat la secunda de marle,nu stiu care e faza,au dintii mai mici si mai desi cred.Cateodata sunt masochist si folosesc 0,42 cand dau cu manns supersoft cu jig de 3 gr.Daca pun struna,e prea grea si nu mai face balansul pe flancuri care o face mereu castigatoare cand alte gume dau rateuri...

LukeS

Biban
miker2ka 0,45 ca fc all round pe apa libera sau ptr naluci de pana in 25 gr. pe agatatura. 0,6 ptr setupul heavy doar in agatatura ptr naluci de pana in 80 gr.. E de preferat sa verifici firul dupa fiecare atac sau peste scos si sa il schimbi daca are vreo ciupitura sau zgarietura. Prorexul mi-a placut, se lucreaza usor cu el. Ca si regula, inaintasul are min. 40 cm si max. 80. Am inceput sa adaug putin superglue pe nod ptr peace of mind. Inca nu am avut nicio taietura. Si sa nu uit, incep toate partidele cu inaintas nou.

miker2ka

Stiuca
Am comandat de 0.60 pana la urma... daca taie la sebastian e de vinazimbettt
O sa incerc si nodul de mai sus, dar cu brida nu am avut probleme

miker2ka

Stiuca
Pe cat de mult imi place fg-ul cu FC "normal" (sub 0.35) pe adat de mult mi-a displacut cu FC 0.60 in loc de struna. Inaintasul a fost de vreo 1m, dar ce mai boncanea prin inele in lanseu... si se mai bloca in varf la recuperare. Pentru cumatra stiuca raman la struna de 40 cm.
In rest.. traiasca FG-ul :D

Sus