Tehnici de pescuire a salaului la spinning

Luigi

Somn
1 Mai e inceputul sezonului si azi ne-am intalnit toti pescarii pe lac. E singura ocazie de a afla bilantzul fiecaruia din anul trecut, informatii esentiale pentru mine, fiindca stiu unde si cum pescuieste "concurentza", dar nu si rezultatele.
Ei bine, treaba e valabila si pentru ceilalti, teritoriul meu e cunoscut si recunoscut ca atare, dar... de prea multa pescãrime. Un stationarist s-a bãgat puternic acolo in octombrie, al naibii ca tot cand nu eram eu pe apã, si a prins bine salau. Au mai fost si altii, asa ca pentru mine e confirmarea unei realitãtzi care nu ma umple deloc de fericire: la stationar se prinde mai des decit la spinning! Cel putin pe lacuri fara multa structurã.
Stiu si de ce: noi mizãm pe agresivitatea pestilor, ceilalti pe foamea lor. Tzinând cont ca salailor le e tot timpul foame, dar mult mai rar atacã din "rãutate", cam asta e situatia.
Problema cea mare e ca începe sa se porceascã locul, e timpul sa caut alte locuri si alte lacuri, mai putzin frecventate de stationaristi. Macar atit avantaj sa avem si noi, spinningarii - mobilitatea.
 

Aurel

Piranha
Schimba puțin stilul, nu locul.
Din ce spui locul tine salau, asa ca, toată treaba e de stil și perioadă și aici ma refer chiar în timpul unei zile.
Spun asta din experiența pe unele locuri.
Parerea mea este ca șalăul nu ataca plasticele dor fiindcă este enervat, în cele mai multe cazuri le confundă cu "mancarea", de acea și ataca.
Incerca alta prezentare și poate și alte perioade
 

Luigi

Somn
Schimba puțin stilul, nu locul.
Din ce spui locul tine salau, asa ca, toată treaba e de stil și perioadă și aici ma refer chiar în timpul unei zile.
Spun asta din experiența pe unele locuri.
Parerea mea este ca șalăul nu ataca plasticele dor fiindcă este enervat, în cele mai multe cazuri le confundă cu "mancarea", de acea și ataca.
Incerca alta prezentare și poate și alte perioade
Nu am in nici un caz certitudinea ca stilul meu e cel mai bun pe locul acela, dar din multele metode incercate, de mine si de alti spinningari, asta functioneaza constant acolo. Nu ma plâng ca nu prind, sau ca nu prind mai des, asta e, nu îi pot prinde doar eu pe totzi si nici nu am cum sa fiu zi-luminã pe apã ca sa incerc n metode. Ce-i al meu e pus deoparte zimbettt citeodata...
Dar constat din fisele de capturi ca la stationar cifrele sunt mai mari, per numar de partide. Ani de zile un pescar avea mereu 2 lansete: una la pestisor mort (viu e interzis in Germania) si una la gume. In lunile "moarte" pentru spinning avea totusi capturi la stationar, primavara si toamna cam la egal. Si se jurã ca niciodata nu a prins in aceeasi zi si cu un stil, si cu celalalt. La fel si eu, nu am vãzut niciodata live salau prins la stationar pe lac, in partidele in care am prins eu. O fi o coincidentza, dar eu sunt tot mai convins ca agresivitatea salaului e esentzialã pentru succesul la spinning, fiindca e evident ca guma in miscare îi imitã "mâncarea", dar doar pe cea vie. Atfel zis, cred ca noi îi prindem pe cei care vâneazã sau se apãrã, si nu pe cei care "culeg" mortãciuni. Din ãia plini de lene, care ciugulesc doar daca gasesc in calea lor o bucatzica de-a gata.
Si nu mi-ar face deloc probleme existentiale toata teoria asta, daca nu mi-ar da peste cap teoria mea preferata, a salailor in continuã miscare. Si daca totusi sunt mereu acolo, dar nu vor deloc, sau nu vor decit mortaciuni?
(de aceea vreau sa incerc des anul ãsta drop-shot)
 
Ultima editare:

kingofbeasts

Rod Builder
.... mai schimba si tu momelile.... gofishing jos palaria
Exact! Sau cel putin tipul de gume si prezentarea ;) De foarte multe ori un vobler foarte lenes (cu bataie mica spre deloc) sau un jerkbait minnow recuperat cu viteza melcului si pauze lungi, te scoate din cacat cand la gume nu ai activitate. Asta pentru ca voblerul ala imita pestisorul mort sau aproape mort alt stationaristului (care e usor de cules). In plus, mie in general mi-au intrat salai mai mari la vobler decat la gume.
Gandeste apoi ca,folosind doar jig, de multe ori pescui (mult) sub ei si le e greu sa se aplece. De aceea , asa cum bine te-ai gandit, dropshot-ul poate fi o abordare la fel de buna pentru ca-ti ridica naluca intrte ape si tipul de guma de dropshot (no action) de asemenea imita ceva muribund.
 

motoucle

Biban
Salutare, ca novice in pescuitul salaului (de pe mal) cam care ar fi abordarea standard pe balta in aceasta perioada? Am bagat o mare gherla, nici macar un tzac si as mai baga o fisa weekendul asta, dar vreau sa merg mai pregatit.
Am inceput partida pe principiul ca e apa inca rece si am mers pe fineturi. Gume slim pe jiguri usoare. Nimic. Am zis ca poate sunt pe cuib si ii enervez cu gume mari si jiguri grele -am incercat pana si cannibal shad pe jig de 12. Tot nimic. Orice sfat e apreciat!
 

Aurel

Piranha
Locul!
Dacă găsești "cuiburile" succesul partidei este garantat indiferent de naluca și greutate.
 
Sus