Tehnici de spinning la pãstrãv

Luigi

Salau
Salut.
In curind imi voi implini un vis pescaresc si voi pescui pe un râu intr-adevar de vis, Lech in Tirol. E un râu relativ mare si inca salbatic pe portiunea respectiva, curent puternic, apa incredibil de limpede. Voi da la rotative si la woblere mici, waders si tot tacâmul.
M-ar interesa experientele voastre pe râuri "mari" de munte. Cum lansati voi, in amonte sau in aval sau altfel? Intrati des in apa sau cit mai rar? Ce fel de woblere incercati pe râu la pastrav? Despre unele aspecte am si eu ceva idei, ar fi fain sa aflu si altelegofishing
 
Salutare.
Eu pescuiesc pe cateva rauri maricele la pastrav in Belgia.
Tehnici:arunc in toate direcțiile roflmaooo,......in general lansez cel mai mult in amonte si lateral pe malul opus,unde sunt bolovani,crengi aplecate,etc,dar sunt dăți cand am un sentiment ca trebuie sa mai fac un lanseu sau două in aval si hop sare cate un pastrav care sta inaintea bolovanului.
Evit cat de mult posibil sa intru in apă,dar cand agăț cate o naluca e musai sa o recuperez.
Ca voblere folosesc foarte mult rapala( CD/X-RAP 5 cm.float/suspending).peacefingers
 
Eu arunc in evantai, amonte perpendicular si aval in fct de loc si inspiratie. ..dar raurile mele sunt mici (Cerna) ...mai intru si n apa...
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Pentru mine cel mai important lucru pe riurile (si lacurile) mari (late ) si limpezi e sa pot arunca cat mai departe si-n sensul asta mi-am adaptat ambele bete . Nu stiu de ce dar am impresia ca am mai multe sanse daca pestele nu stie ca-s acolo . Tot in scopul asta firul e subtire si nalucile cat mai grele si aerodinamice posibil. In rest , daca lansezi cu ce trebuie , cum trebuie si unde trebuie e floare la ureche zimbettt . Foarte important: naluca trebuie sa para ca pica din cer ;)
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Asa lansam si eu cu Okama pe ploaie in Peco acum nu multe zile de se uita lumea la noi... deh mie nu imi ieseau lansarile si a venit el, maestrul tuturor lanseurilor stilate, a facut un popas scurt in Valcea sa arate particularului cum pleaca mana pe lateral.
 

Luigi

Salau
Pãi voi cum o dati la spinning "cazuta din cer"? Mie intentionat imi iese doar cind frinez tamburul cu mâna sau cu pick-up-ul inainte ca naluca sa cada singura, dar asa fac doar ca sa opresc lansarea. In mod normal o las sa cada si citeodata chiar plezneste bine...
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Pãi voi cum o dati la spinning "cazuta din cer"? Mie intentionat imi iese doar cind frinez tamburul cu mâna sau cu pick-up-ul inainte ca naluca sa cada singura, dar asa fac doar ca sa opresc lansarea. In mod normal o las sa cada si citeodata chiar plezneste bine...
Ti-a zis Wurger mai sus , o dai cu bolta ;) in loc sa iei la ținta Bolovanu ăla de me malul celălalt pui cătarea pe Steaua polară de deasupra lui ( sau pe Luceafăr după caz ) zimbettt;)
PS. Și aia cu franatul e buna ;)
 

Wurger

Somn
Ii dau drumul mai devreme.
Ba, stati asa, later edit. La fir ii dau drumu mai devreme. Si se duuuuce, si eu ma uit disperat cu ochii in soare daca se duce unde am vrut eu. Si.atunci pleasc ! Ma surprinde naluca. Cateodata, asa cum s.a vazut, e si peste in zona aia.
Sau mi se incurca firul ca sambata si pana il descurc eu, se prinde pestele.
E indelung repetata la antrenamente. E greu sa incurci cand vrei tu. ;)
 

Espasia

Somn
La cast eu cred ca este mai simplu lansarea boltita, ori peste umar, ori din lateral. Decat la spinning. (Unde nu ma prea am eu, cu lansarile de finete sau precizie).
Dar asa cred eu.
Folosesc chestia asta in special la clean, vara, cand in momentul in care naluca atinge apa instant apare atacul. Am avut caz in care firul s-a agatat de o creanga si naluca s-a oprit la cativa centimetri de luciul apei, si cleanul a “sarit la cap” . A fost foarte funny. Si am observat ca in general “la cap”, nu sar clenii mari (peste 30 .....35 cm), ci cei mici. Neastamparatii.
Am incercat si la stiuca, si si acolo am avut cateva atacuri, dar nu asa multe ca si la clean. Si nici asa distractive.

Cu stima,
 
Sus