Tsurinoya xf-50 mulineta bfs de buget

Costi

Salau
ca parere personala.... la primul contact cu ea nu ma dat pe spate cum lansa nalucile mici sub 3 grame. Din ce am observat eu, la a mea unul dintre rulmenti nu se -invartea pe cat de usor ar fi trebuit. Dupa ce i-am schimbat cu ceramici.. tot de china.... e alta viata..... Merita bani din plin.. insa nu are feelingul firmelor consacrate.... dupa ceva partide am inceput sa simt angrenajele pe recuperare in tensiune.... Knoburile de aluminiu nu mi-au placut niciodata... aluneca mana uda pe ele... si tin rece... un minus la iarna.... Cu lanseta adecvata am lansat decent chiar si voblere de 2 g, 2 si ceva.... cu jiguri de biban de la 2 g ins sus plus guma.. zboara....
Per total... cine nu vrea sa dea pretul piperat cerut de firmele mari pe mulinetele lor de BFS, Tsurinoya e o alerege buna. La pretul ei sigur as mai da banii inca o data pe ea. Un alt avantaj e ca pentru 50 de lei poti lua un tambur de rezerva, asa ca poti avea un tambur cu mono, plus unul cu textil, in functie de necesitati....
 

orka

Stiuca
asa ca poti avea un tambur cu mono, plus unul cu textil, in functie de necesitati....
Cum se simte mai bine, cu mono sau textil? Mie de exemplu,cam 95% din pescuieli dau cu mono,pe ape foarte adinci,dau cu textil,...ma mananca tare, intre timp pana vine morisca,sa ma apuc sa modific batu...
 
Mi-am cumpărat și eu această mulinetă împreună cu lanseta Mad Mouse, prezentate în clipul video de alex.b (pe YouTube).
De ani de zile am fost impresionat de Rex Hunt și emisiunile lui de pe Discovery...vroiam să încerc la cast dar nu știam de unde sa încep. Mulțumesc pe aceasta cale lui alex.b .
In ultima vreme am pescuit doar cu combo-ul de cast... câteva partide la biban pe Tamisa și un canal navigabil din Londra cu jig de 7g (apa ajungând la 2.5m). Îmi place la nebunie! M-am obișnuit repede cu modul de reglare al molinetei în funcție de greutatea nălucii. Lansarea o fac dinspre spate, pornesc de la ora 2, și ridic degetul de pe tambur la ora 10; poate nu m-am exprimat cel mai bine dar se poate face o căutare pe YouTube pt cei interesați.
Ieri am pescuit și cu bățul normal de spinning dar parcă nu îmi mai place. Am renunțat repede, 10 lanseuri, și am trecut iar la cast. Sunt încă novice în cast, am peruci "rezolvabile" fără foarfecă la fiecare partidă... dar îmi place mult pe invers/cast.
Totuși nu recomand cast-ul celor care se enervează repede sau celor care nu au răbdarea necesară pentru dezcâlcirea perucilor sau reglarea molinetei la schimbarea nălucilor.
 

Costi

Salau
Se pare ca chinezi au scos o versiune noua pentru BFS - Tsurinoya spirit fox


Ca imbunatatire.. tambur mult mai usor... si acum partea cea mai placuta.... se potriveste cica pe XF 50.
Momentan astept sa-mi ajunga tamburul de spirit fox sa-l pun pe xf50..... dupa ce ajunge... bag o parere....
 

viClean

Biban
Si in sfarsit dupa lungi asteptari a ajuns. Fishband gh100. Tambur 9.6gr. Copie dupa aldebaran bfs. Nu are drag clicker. Frana de drag se misca putin greut, la fel si rotita de la frana magnetica, pana nu bagi unghia in ea cam greu sa rotesti. Nu am avut mulinete de cast pana acum dar se simte foarte bine in mana, foarte ergonomica. Foarte silentioasa. Dupa cum stiti 0 aruncari de cast. Ploua continuu cum se opreste cum va arat cele mai bune si frumoase peruci vazute vreodata :))
IMG-20200504-WA0035.jpg
IMG-20200504-WA0035.jpg
20200504_185335.jpg
20200504_185343.jpg
20200504_185435.jpg
 

alinm

Salau
Salutari, daca e vorba de mulinete de pe aliexpress, va rog o recomandare de buget pentru ceva marimea 150-200, pentru aplicatii heavy.

Daca nu e ok in topicul asta sa-mi spuneti si fac altul.
 
Sus