Vând o rola de fir Braid 12 Daiwa Morethan

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Am cumpărat un fir Braid 12 Daiwa Morethan UVF +Si și se pare ca mi am făcut niște calcule eronate... nu se pupa cu Certate le de 3000, neam! Rola e JDM comandata de pe Digitaka, și nu seamănă cu cel din comerțul socialist(total sau marele pescar). L am pus pe tambur și înapoi pe rola, adică nu a văzut apa. Rola e de 200 m și 16 lb. (#0, 8). Pe fir am dat 400 de lei dar ptr ca l am dat și pus înapoi pe rola, îl vând 300 lei sau schimb cu un YGK de 24 sau 28 lb.
 

Atașamente

Vizând pești mai mari(știuci, salai) am cautat lansete de la medium în sus. La fel am gândit și când mi am ales o mulineta cu tambur de 3000.In schimb, când am luat firul, am zis ca e X8, siliconat, basca scria pe rola și Morethan dar când l am primit am rămas surprins de cât de subțire pare.Si nu pare, chiar e! Între timp, m am mai documentat și cică X8 asta nu e chiar asa strălucit și ca cedează repede în agataturi. Bălțile pe unde merg eu, au buturugi, copaci scufundați, în general agatatura serioasa. Plus ca mai dau și în cate un somn. Adică un PE de 1.0 cel puțin ar merge... cred.
 
Ai dreptate, am scris aiurea

Din ce am înțeles, cu cât e mai împletit cu atât cedează mai repede

În tot cazul, nu reușesc sa corelez dimensiunea mulinetelor și recomandările de pe tambur cu firele PE

Am greșit când m am luat după line capacity 16 lb-180m. dar am văzut târziu ca e 16 lb de nylon, nici decum PE.

Am greșit când m am luat după line capacity 16 lb-180m. dar am văzut târziu ca e 16 lb de nylon, nici decum PE.
nicidecum*
 
Eu te sfătuiesc sa iei ygk de cel puțin 25 Lb ca sa nu zic 30. Cel de 22lb de 1 e f subțire si la ce zici ca pescuiești tu nu-l văd potrivit. Deci nu ai fi departe de morethanul care-l ai. Eu folosesc ygk 22 Lb exclusiv la șalău și ii bag un inaintas destul de lung ca e sensibil la abraziune. In rest transmite super, se lansează super , nu ia apa, deci la finețuri e ce trebuie.
 

manns

Stiuca
Ai agatatura pui un inaintas mai lung de fluorocarbon . Vrei fir rezistent la tractiune si abraziune un Power Pro de 10 lb face fata chiar si pestilor sariti de 20 kg , e bun daca il folosesti la stiuca si somn , pentru salau in pescuitul cu jig (pe balta) nu e bun , are diametrul de 0,15 si ia apa.
 
Nu contest ceea ce spui tu ci doar intreb...logic 10lb e mai putin decat 16lb, corect ? 1 lb este 1 lb sau nu este la toate firmele acelasi ?
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Nu contest ceea ce spui tu ci doar intreb...logic 10lb e mai putin decat 16lb, corect ? 1 lb este 1 lb sau nu este la toate firmele acelasi ?
Se lucrează cu standarde diferite in Japonia fata de SUA astfel in State contează sa respecte forța de rupere in Japonia sa respecte diametrul. In state dacă nu tine cât scrie , și cineva da compania in judecată , o poate baga in faliment la daune așa ca ei prefera sa meargă chiar și supradimensionat dar sa țină cât scrie . Japonezii pe de alta parte sunt fanatici cu standardele și , cum la ei standardul la firele PE e diametrul, nu contează așa mult cât tine dar 1PE e musai sa fie cu diametrul de 1 nu 0,8 nu 1,2 . Practic unii se lauda ca o au mai lunga și ăilalți mai groasa. :)
Din cauza asta o sa ai fire americane care țin cât scrie dar diametrele sunt mult mai mari și fire japoneze care au diametru mic dar țin atât cât țin ( din ce am testat eu, de cele mai multe ori 60-70% din cât scrie - însă eu am testat cu noduri in condiții de utilizare - ).
 

manns

Stiuca
adiwolf
Nu am stat sa fac teste dar asa cum am mai scris pe aici ,un inaintas de 12 lb de la Seaguar rupe YGK-ul x8 de 22 lb ,iar PP-ul de 10 lb rupe acelasi inaintas (de obicei de la nodul agrafei) .
E asa cum a specificat kingofbeasts , japonezii "mint" in ceea ce priveste rezistenta si americanii "mint" in privinta diametrului , pe langa asta cred ca conteaza si materialul din care este facut firul si felul in care este impletit.
Folosesc ambele fire si fiecare e foarte bun pentru anumite aplicatii.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
folosesc PP 10lb USA si YGK 16 si 22LB
leader pun Flurocarbon de 15LB PLine doar la PP10 si YGK22
niciodata nu am reusit sa rup acel YGK 22lb tragand constant si continuu, dar PP-ul da, cedeaza la nodul FG, se rupe deasupra lui.
este opinia si experienta mea, nu trebuie sa fiti de acord cu ea, in definitiv fiecare face cum vrea si cum il taie capul !!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus