• Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Learn more.

Vartejuri, agrafe si bride recomandari

AlexH

Moderator
Membru personal
Daca prindeai agrafa direct de inelul care l-ai dat jos nu erau la fel de eficace?
Oricum eu nu am reusit sa elimin complet rasucirea firului la pescuitul cu rotative, nici cu agrafe triple. S-a diminuat insa si datorita folosirii unor rotative axate (inline).
 
Ultima editare:
Am facut azi un test, din lipsa de timp putin cam in viteza, dar se pare ca elimina rasucirea aproape total.
Am recuperat mai rapid dupa care am asteptat sa vad daca se rasuceste firul (aproximativ 1,2m), complet 2-3 rotatii complete de agrafa.
 
Ultima editare:
Deci vârtej cu rulment ar fi remediul la rasucirea firului... Daca gasesc din astea cu vârtej dublu sau chiar triplu, musai sa cumpar, am rasucit in 2 zile la pastrav si un textil si un monofil la rotative. Culmea e ca am pus un vârtej triplu special de pastrav dupa ce am belit textilul si tot mi s-a rasucit nylonul...
 
Asta cu rulmentul la varteje mici, bune la pastrav, eu cred ca e poveste.
Nu neg ca ar putea fi facuta prinderea mai rotunda sa se invarta mai usor, dar rulment in adevaratul sens al cuvantului....
 
Contează și calitatea vârtejului, nu doar numărul lor. Eu folosesc ceva de la Owner de care sunt mulțumit. Am vb despre ele pe undeva pe acest topic. Nu elimină complet răsucirea firului, dar nici nu tai din el decât după o partidă.
 
Poate sa-mi dea cineva un feedback pentru chestiile astea ?

57FE9AB3-1810-4939-8AFC-D54BEC37A623.jpeg


Ma interesează dacă a pățit cineva sa li se îndrepte/ rupă sau dacă a observat cineva chestiuni mai puțin plăcute in timpul pescuitului .
 
Poate sa-mi dea cineva un feedback pentru chestiile astea ?

Vezi atașament 11846

Ma interesează dacă a pățit cineva sa li se îndrepte/ rupă sau dacă a observat cineva chestiuni mai puțin plăcute in timpul pescuitului .
Eu am folosit Fastach la somn, de marimea cea mai mare, cred ca 5, nu ma pot plânge de nimic dar nici nu pot jura ca-s rezistente fiindca nu am driluit somn mare cu ele. In schimb am avut agatzaturi serioase cu blinkere, am indoit cârlig super strong si agrafa a rezistat sau am rupt Daiwa Tournament Braid de 0,35, io zic ca agrafa tzine...
 
Ia agrafe de la Savage Gear, mi s-au parut cele mai bune
Am sa le incerc si pe astea,banuiesc ca te referi la cele cu vartej egg snap nu la cross lock egg? Ideea este de a vedea daca chiar intr-adevar vin la bulk,sunt vandute in plicuri sub diferite nume si care sunt acelea care respecta un minim de calitate.
Apropo de Savage vezi ca am prins cu culorile noi de la savage strapazani intr-o scurta partida.
 
Mersi,nu este vb de cross lock egg care au forma aia ciudata si care nu imi plac vizual?,egg snap am vazut ca sunt ca si clasicele duolock.oricum trebuia sa schimbe englezu denimirea doar nu sunt pe invers ei.Bash
 
Ce mărime recomanzi pentru jiguri de știucă/șalău, Claudiu? Caut agrafe care sa le înlocuiască pe cele de la Lucky John, care nu se mai fabrică.