Voblere bune de biban

Silviu

Somn
Sunt curios daca sunt persoane care pescuiesc si la voblere, avand bibanul tinta, si daca da, care ar fii voblerele cu cele mai bune rezultate. Eu de exemplu am prins cu horneturi si cu owner bugeye, desi nu a fost specia tinta, as vrea pe viitor sa incerc sa dau si cu voblere.
 

RNN57

Salau
Mie cel mai fain si mai putin constisitor, mi se pare pescuitul bibanului cu jig'uri mici si silicoane pe masura. Bila jiurilor, de obicei o vopsesc sau le iau gata colorate - galben/rosu/portocaliu/negru.

Ca tot vebii vorba de woblere, eu as merge pe cele in nuante deschise sau "turbate" gen fire perch, galben, verde, rosu... Eu am prins accidental pe Bicaz, in timp ce cautam pastravul de lac, pe Rapala Count down perch si Count down silver, dar cum am dat de "regimentul bibanilor batrani" am facut de-o saramura pt 4 pescari flamanzi :)
 

alainmaxut

Oblete
Voblere cu care am prins f.bine anul trecut:
Rapala CD 5-7 cm
Nils Master 5-7 cm
Rapala shad rap 5cm
Rapala original 5-7 cm
Rapala minifatrap
Rapala TE 7cm,CH sau GPRT
Jakki 3cm
Culorile au fost rosu,portocaliu,biban sau papaya.
De unde iau si eu voblere Nils master si Jackie Cosmin?
 

Wurger

Somn
Dar trebuie sa tii cont de faptul ca un vobler care prinde intr.o zona anume, pescuit de un anumit pescar, nu va avea aceleasi rezultate in alta parte si pe stilul tau.
Cu exceptii care confirma regula bineinteles. Adica sunt anumite voblere care prind bine fiind reusite. Dar numai o anumita marime si flotabilitate.
 

PUPU

Salau
La clean am plătit de multe ori sa iau câte doi de zicem ca am luat unul rasarit, la bibi si eu prefer plastice da dau mult si cu voblere ,mi- a plăcut mult unu de la Balzer nu mai știu modelul imita un Biban si avea o barbeta destul de lunga ,l-am pierdut pe Pantelimon.
 
La alea trebe cate o geanta pentru fiecare. Voi pescuiti și balene la lanseta?
In alta ordine de idei am vazut la clipuri educative ultimul pe care l-ai postat. Ala cu stiucile suedeze și am vazut si episodul 2. Oamenii aia au o voință foarte mare sa reziste la pescuit o zi intreaga, sa arunce nalucile alea de 100-200 de grame, cu parii aia de peste 2,5 metri. Nu ii ușor. Daca găsești undeva și următoarele episoade da un semn te rog Kingule.
 
Sus