Voblere si naluci handmade

PUPU

Salau
Ok ,interesanta nuanta ,incearca mai multe tipuri de plastisol ,unele le poti reancalzi de foarte multe ori si nici nu vireaza prea repede , astfel poti adauga pigment sau colorant mai usor si ajungi la nuanta dorita.Si inca o chestie nu lucra cu mai putin de 200ml de plastisol . Saptamana asta am incercat si eu un roz, pentru saptamana viitoare.gofishing
DSC07903.JPG
DSC07878.JPG
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Si inca o chestie nu lucra cu mai putin de 200ml de plastisol . Saptamana asta am incercat si eu un roz, pentru saptamana viitoare.gofishingVezi atașament 23681Vezi atașament 23682
Trebuie ca o fi ceva cu profilul asta in nuanță asta de roz ca , in urma cu ceva timp, tocmai am cumpărat ceva aproape identic de la un târg artizanal pe teme de pescuit de aici din Quebec.
606B80C1-5F1C-4DA7-ACD1-C880ED5B6B36.jpeg


Noroc cu tine ca uitasem de ele in dulap însă acum o sa le dau la apa ca m-ai făcut curios.
Plastisol o sa încerc altceva in mod cert când îl termin pe asta ca ,mi se pare prea tare Alumisolul chiar și fără întăritor ( pe care l-am cumpărat dar nici nu l-am desfăcut) .
La cantități , poate din cauza cuptorului meu, poate din alte cauze însă mie nu-mi iasă topirea la material uniformă cu mai mult de 100-150 ml in cupa mică ( am de 500 și de 250ml) . Am încercat cu cantități mai mari și ori nu la topit ori când l-a topit l-a fiert direct . Deocamdată 100ml la uneltele mele s-a dovedit a fi cantitatea ideală .
 

PUPU

Salau
Diferenta poate fi din cauza ghidului de unda ,nu stiu daca ati observat dar unele cuptoare incalzesc mult partea de sus iar cea de jos este aproape rece ,bineanteles fenomenul e invers la altele ,este cat se poate de rau pentru plastisol iar cei care toarna au putut observa ca plastisolul se inchide la cuoare in anumite zone incalzite mai intens si trebuie imediat amestecat .Se poate remedia mecanic dar cel mai simplu e sa setati o putere mai mica a mw-ului sa deschideti usa mai des si sa amestecati bine solutia. Cu cat cantitatea de plastisol e mai marea(cam pana in 500ml) cu atat se lucreaza mai usor deoarece vasul se raceste mai greu astfel protejand calitatile plastisolului bineanteles si virarea culorii,lucrezi mai repede nefiind nevoie sa reancalzesti mai des materialul plus ca materialul ramas poate fi reintrodus rapid in circuit deci turnarea devine mult mai eficienta . In privinta gumelor roz , e culoarea care ma pune un pic mai mult la lucru ,dar altceva vroiam sa spun, forma gumei e excelenta sa vezi ce misto lucreaza pe cadere cu gramaj potrivit ,eu o torn in functie de locatie (marime si consistenta)si e naluca pe care o torn in cele mai multe culori.
 

kingofbeasts

Rod Builder
Membru personal
Sper ca cu rezultate pozitive :) Apropo, daca vrei sa o faci o idee mai weedless, inteapa guma sub piele cu varful acului. ;) eu prefer arcul de retentie decat sa trag guma peste ochet din doua motive:
1. E mai flexibila guma la punctul de prindere si permite sa se "fereasca " mai usor din calea carligului sub presiunea falcilor
2.E mai greu de smuls si deteriorat cand pestii apuca din spatele carligului.
 
Sus